ACKC 1 – ODO 1 (18-18)

Beste lezers,

We zijn de afgelopen wedstrijden enorm bezig in een stijgende lijn. We spelen als een team, werken er hard voor en halen zeer verdiend de punten binnen. Het was enorm belangrijk om dit door te blijven zetten, aangezien we nog niet 100% veilig gesteld zijn.

3 februari stond de wedstrijd tegen ACKC op het programma. We wisten van te voren dat dit een pittige pot zou worden, voornamelijk op fysiek gebied. ACKC (op de 7e plek in de poule) is hard bezig in de strijd om niet te degraderen. We wisten dus dat zij er alles aan zouden doen om uit deze wedstrijd minstens een punt te behalen.

We begonnen de zaterdag met een verandering in de opstelling. Door de ziekmelding van Lennart (beterschap Len) werd zijn plek opgevuld door een oude bekende uit de selectie, Jannes!

Na een peptalk van Rob en het fel inschieten konden we beginnen aan de wedstrijd.

We merkten al snel dat het publiek zich begon te bemoeien met het spel en erg met ACKC mee leefde, maar hier mochten we ons niet door laten afleiden. Waar we de afgelopen weken fel begonnen aan de wedstrijd, ging het tegen ACKC moeizamer. We creëerden veel kansen, maar ze wilden helaas maar niet vallen. Pas in de 5e minuut werd de score geopend, wel door ACKC helaas. Gelukkig scoorde Wouter de aanval erna meteen de gelijkmaker. Ook al ging het moeizaam, we konden wel steeds gelijk blijven in de stand en zelfs langzaam aan een kleine voorsprong opbouwen. Zo stonden we in de rust met 6-9 voor. Rob vertelde tijdens het praatje dat we goed stonden te verdedigen, maar dat we aanvallend meer moesten bewegen met en voor elkaar en meer vooruit moesten denken. De aanvallen verliepen stroef en we speelden elkaar weinig vrij.

Na de rust openden wij het scoren door een schot van Nikki (6-10). Normaal gesproken zou deze tussenstand al wat vertrouwen en ruimte geven om dit vol te houden en verder uit te breiden, maar zo’n wedstrijd was het deze keer niet. We moesten door blijven knokken, want alles was nog mogelijk. We leken de smaak wel weer te pakken te krijgen en kwamen op een voorsprong van 6 doelpunten. Voor erg lange tijd was dit niet, want ACKC bleef mee scoren. De doelpunten vielen over en weer en langzaam kwam ACKC dichterbij. In de laatste minuut stonden wij met 17-18 voor. We hadden het uit kunnen spelen, we hadden het in onze eigen handen. Helaas door een belangrijke (niet gemaakte) beslissing van de scheidsrechter konden zij nog in de laatste secondes de gelijkmaker erin schieten..

Wat is dit zuur. We waren niet scherp. In de verdediging niet door onnodige overtredingen te veroorzaken en in de aanval ontbrak het in het samenspel en in de afronding.

We hebben onszelf tekort gedaan. Enorm zonde als je kijkt naar het belang van deze laatste wedstrijden voor de stand in de poule en als je kijkt naar de grote moeite die we de vorige wedstrijden gedaan hebben om onszelf veilig te stellen en Kinderdijk druk te geven. Een punt verloren. Helaas zitten dit soort wedstrijden er nog tussen, maar hier kunnen we alleen maar van leren. Ons neus staat nu richting volgende week, waar we de kampioen Maassluis mogen ontvangen in onze eigen hal. We gaan aankomende week hard trainen zodat we er zaterdag weer als een team kunnen staan.

Jannes bedankt voor het invallen! Reserves bedankt voor het meegaan en publiek bedankt voor het aanmoedigen. We hopen velen van jullie volgende week te zien om 19:20 tegen Maassluis!