Certificaat Verantwoord alcohol schenken

Wettelijk zijn wij verplicht om iemand achter de bar te hebben staan die het certificaat ‘Verantwoord alcohol schenken’ in zijn of haar bezit heeft. We willen dus zoveel mogelijk leden en ouders oproepen dit certificaat te halen.

Het certificaat haal je door een online examen te doen, het beantwoorden van die vragen duurt ongeveer 15 minuten. Als je logisch nadenkt en onthoudt dat je geen alcohol mag schenken aan jongeren onder de 18, mensen onder invloed en mensen die een functie uitoefenen of nog moeten rijden, dan kom je een heel eind. Je kan ook ter voorbereiding eerst deze PDF bekijken of de e-learning doen. Via deze link kun je het examen doen of eerst de e-learning starten (bij het aanmelden kun je het KVK nummer leeg laten). Het behaalde certificaat kun je na afloop doormailen naar Sanneke.

We doen een dringende oproep namens het bestuur en zouden het fijn vinden als zo veel mogelijk ouders en leden alsnog aan deze e-larning mee doen. Op die manier kunnen we makkelijker aan onze verplichting voldoen en wordt het opstellen van het rooster voor de bardienst weer wat makkelijker. Bovendien leer je er nog wat van. Alvast bedankt!

Voor vragen kan je terecht bij Sanneke Gorissen (06-40911266 of Sanneke Gorissen)

Met vriendelijke groet,

KV VERS Team Alcoholgebruik