Vertrouwenscontactpersonen

Bij ODO staat sportplezier voorop en daar hoort een veilige sportomgeving bij.

Pesten, (seksuele) intimidatie, discriminatie en agressie zijn vormen van gedrag die hier absoluut niet thuis horen. Het bestuur van ODO probeert dit soort ongewenst gedrag zoveel mogelijk te voorkomen. Zo worden o.a. trainers/coaches begeleid in wat je moet doen als je ongewenst gedrag signaleert. Voor alle vrijwilligers die met minderjarige leden te maken hebben, vragen we een Verklaring Omtrent Gedrag aan. Ook kun je terecht bij een vertrouwenscontactpersoon.

Wanneer een ander jou lastig valt met zijn of haar gedrag en je zelf niet meer weet hoe je de situatie moet oplossen, kun je verschillende dingen doen. Je kunt hulp vragen van een teamgenoot, trainer of coach. Ook kun je het bestuur inroepen of contact opnemen met de vertrouwenscontact-personen van ODO.

Wat doet een vertrouwenscontactpersoon?
Een vertrouwenscontactpersoon luistert in vertrouwen naar je verhaal en kan je helpen te zoeken naar een oplossing. Soms kan het prettig zijn om de vertrouwenscontactpersoon te laten helpen bij bemiddeling. Moet er dan sprake zijn van een groot probleem voordat ik hulp inschakel? NEE!

Voelt iets voor jou niet prettig, dan is dat meteen aanleiding om er iets mee te doen, want sportplezier in een ontspannen veilige sportomgeving staat voorop!

Wie zijn eigenlijk de vertrouwenscontactpersonen van ODO?
Bij ODO hebben we 2 vertrouwenspersonen: Sven Lispet en Karin Godthelp. Zij hebben veel ervaring op dit vlak, vanwege hun werk.

 

Hieronder stellen zij zich aan je voor:

Mijn naam is Sven Lispet (40) en woonachtig in Maasland, samen met mijn vrouw Suzanne, dochter Evi en zoontjes Sep en Lev. In 1990 zelf bij ODO gestart in de jeugd en tot mijn 35e gekorfbald met veel plezier. In het dagelijks leven ben ik werkzaam in Vlaardingen op een basisschool (schoolleider). Sinds enkele jaren ben ik weer terug bij ODO, maar dan als trainer en inmiddels als vertrouwenspersoon. We sporten allemaal voor onze plezier. Samen zorg je ervoor dat de sportomgeving een fijne, maar ook veilige omgeving is.

 

Ik ben Karin Godthelp, 40 jaar en woon in Maassluis, samen met mijn man Ivo en twee dochters Anna en Lize. Ik korfbal alweer 21 jaar met veel plezier bij ODO. Zowel privé als in mijn werk (HR-adviseur) help ik graag mensen, door naar hen te luisteren, te sparren en te adviseren. Door op tijd hulp te zoeken, kun je ervoor zorgen dat een probleem niet verder uit de hand loopt en kun je met plezier de dingen doen die je zo leuk vindt.

Mocht je signalen opvangen, heb je een vraag over grensoverschrijdend gedrag dan kun je bij Sven of Karin terecht. Hierbij de contactgegevens voor het maken van een afspraak:

Sven: Sven Lispet
Karin: Karin Godthelp/  06-41331169