Sponsoring

Zoals elke sportvereniging kan ook ODO niet zonder sponsors. Zonder de steun van bedrijven die de club een warm hart toedragen (in welke vorm dan ook) kan een vereniging die bestaat uit vrijwilligers niet draaien.
Daarom investeert ODO in de relatie met haar sponsors. Binnen ODO bestaat een aparte sponsorcommissie die tijd steekt in het contact met sponsors. Uitgangspunt hierbij is dat gewerkt wordt aan een lange termijn relatie. Er wordt dan ook gestreefd naar vaste contactpersonen per sponsor, waarmee afspraken worden gemaakt en aan wie eventuele wijzigingen worden doorgegeven. Als u meer informatie wenst of ODO (op welke manier dan ook) wilt sponsoren, neem dan contact op met de van ODO.

Wie sponsoren ODO eigenlijk

ODO is erg blij met de jarenlange steun van hoofdsponsor BVB Substrates. Met dit bedrijf, zich gespecialiseerd in het vermarkten van onder andere potgrond en substraten, is een goede band opgebouwd. Dankzij de steun van BVB zijn alle ODO leden o.a. in een uniform tenue gestoken. Niet alleen de shirts, maar ook de trainingspakken zijn hetzelfde voor jong en oud, wat een mooie en professionele uitstraling van alle teams van de vereniging tot gevolg heeft.
De intense samenwerking tussen ODO en BVB Substrates is ook goed terug te zien in de jaarlijkse potgrondactie. In het voorjaar brengen ODO-leden op bestelling zakken potgrond bij de inwoners van Maasland thuis. Een warm onthaalde actie die voor ODO extra inkomsten oplevert en tegelijkertijd BVB promoot.
Naast deze hoofdsponsoring van BVB Substrates geniet ODO nog de bijdrage van diverse andere sponsoren, klik hier voor een overzicht.

Op welke manier kan er worden gesponsord?

Sponsoring kan bij ODO op veel verschillende manieren. Elke vorm en/of bijdrage is meer dan van harte welkom. Naast de hoofdsponsoring van BVB Substrates (tevens kledingsponsor voor de gehele vereniging) zijn de meest voorkomende vormen van sponsoring: bordsponsoring, sponsoring overige accommodatie objecten (dug-out, scorebord, lichtmasten), advertenties, zaalsponsoring en evenementensponsoring. Naast de traditionele vormen van sponsoring kan er sinds het seizoen 2011/2012 ook via de website gesponsord worden. Op de website is ruimte vrij gemaakt om uw bedrijf te promoten d.m.v. een banner. Denk daarbij aan eigen aanbiedingen, of bv een felicitatie n.a.v. een promotie of kampioenschap.

Waarom kan een specifiek evenement worden gesponsord?

Als vereniging heeft ODO veel ervaring wat betreft de organisatie van evenementen, zoals optredens van bekende koren of artiesten. Voor deze concerten trekt ODO speciale evenementsponsors en subsponsors aan. ODO neemt de volledige commerciële afhandeling (kaartverkoop, publiciteit e.d.) en de fysieke organisatie uit handen, in ruil voor flink wat PR voor de sponsors. Daartegenover staat dat ODO iets verdient voor in de clubkas.
Voorbeelden van deze evenementen zijn: de concerten van het Russische Don Kosaken Chor (1997) en Capella Minsk (1999), maar ook het populaire Deep River Quartet (2001), het Mastreechter Staar (2003), Jan Vayne & Petra Berger (2005) en het Urker Mannen Ensemble (2008) en in 2010 wegens succes herhaald Deep River Quartet. Wellicht een leuke gelegenheid om met uw zakenrelaties naar een door u gesponsord concert te gaan.