ODO 1 – Korbatjo 1 (26-24)

Beste lezer,

De geplande schrijver voor dit stukje is op dit moment verhinderd. Verder zal ik daar maar niks over zeggen… (Kijktip: zondagavond 19:00 uur NPO 1)

Dat enthousiasme begon gisteravond al bij de wedstrijd waarover dit stuk gaat. Namelijk, ODO 1 – Korbatjo 1. Een heerlijke pot korfbal waarin beide ploegen elkaar tot een hoger niveau brachten. In een gelijk opgaande eerste helft was het ODO met de minimale voorsprong: 13-12. Dit had met het vele stuivertje wisselen net zo goed andersom kunnen zijn. Echter, de lichte voorsprong werd begin tweede helft vergroot naar 4. De scherpschutters van Korbatjo schoten met scherp en brachten hun ploeg terug. Gedurende tweede helft was het ODO dat continu een voorsprong hield. Deze voorsprong schommelde wel meerdere keren van 1 verschil naar 3 verschil. Pas in de dying seconds was de 26e treffer van ODO de doorslaggevende treffer. Een eindstand van 26-24 stond op de borden en het publiek was een prachtige pot korfbal rijker.

Deze overwinning kenmerkt zich vooral door het collectief. Een pupil van de week die de eerste treffer maakte (erg knap en gaaf!) en bijbehorende F’jes die als Team van de Week zich lieten horen.

Jenny met haar assists, Willem zijn vrije ballen, Wouter met afstandsschoten en Marije met een hele belangrijke treffer ongeveer vijf minuten voor tijd. Het andere vak waar Nikki twee doorlopers scoorde, Lennart weer beestachtig verdedigde en Mark met weer (twee) rake afstandsschoten. Ten slotte ”Player of the Match” (in mijn ogen) Cynthia met 3 treffers en bovenal hele belangrijke treffers. Het aller gaafste vond ik de handtekeningjacht van de F’jes, na afloop, op zoek naar hun helden en heldinnen. Het was weer een genot naar ODO 1 te mogen kijken. Bedankt!