ODO 1 – Vitesse (Ba) 1 (11-24)

Beste supporter,

De laatste wedstrijd van september is een feit. Na drie wedstrijden waarin ODO moeilijk tot scoren is gekomen, zijn de eerste posities in de tweede klasse (2G) ingenomen. De tegenstander van vandaag, Vitesse uit Barendrecht, stond ongeslagen bovenaan met een prachtig positief doelsaldo en indrukwekkende uitslagen. ODO daarentegen puntloos onderaan. Voorafgaand aan de wedstrijd hebben we uitgesproken dat stunten tegen zo’n ploeg fantastisch is, maar dat we ook realistisch moeten zijn en vooral zelf een goede pot moeten spelen ongeacht de uitkomst. Volgende week staat er namelijk meer op het spel, aangezien we dan spelen tegen DUNAS, onze mede-hekkensluiter.

Ondanks de 1.5 meter afstand in de kantine, dug-out en rond het veld waren de plekken aan de zijlijn weer goed gevuld. Als selectie zijn we erg blij met jullie trouwe support, ondanks dat de resultaten (helaas) uitblijven.

Voorafgaand aan de wedstrijd van ODO 1 speelde ODO 2 een fantastische pot, waarbij de punten in de laatste minuut pas definitief werden verdeeld. Wat geweldig om zo’n wedstrijd tijdens het warmlopen en als voorbereiding te hebben.

De wedstrijd startte met kansen aan beide kanten. Het frustrerende is dat afgelopen wedstrijden het spel niet perse slecht is, maar dat de afronding niet on point is. Helaas was dit, zoals later zal blijken, zaterdag ook het geval. Al snel stonden we op een 0-3 achterstand waarna Daphne als eerste de korf wist te vinden. Nadat aan beide kanten werd gescoord stond het op een gegeven ogenblik 4-6 waarna Vitesse in het tweede deel van de eerste helft bleef scoren en het ODO niet lukt om de bal door de korf te mikken. Met een taaie stand van 4-11 floot de scheids af en gingen we de rust in.

Zonder in detail te treden veranderde de tweede helft qua spel weinig. Vitesse domineerde en het lukte ODO niet om zich te herpakken. De stand bouwde zich uit naar 6-13, naar 6-18 en naar 7-23. In de slotfase leek het alsof Vitesse verdedigend de touwtjes een beetje liet vieren waardoor de wedstrijd eindigde in 11-24. Om de beschrijving van de wedstrijd positief af te sluiten, Joyce speelde sinds lange tijd weer haar eerste minuten. Wat super je weer in het veld te zien Joyce, welkom terug.

Maar hoe kijken we terug op deze wedstrijd? Wat kunnen we zeggen over afgelopen wedstrijden? Wat nemen we mee naar volgende week? En wat is het toch dat we op dinsdagen en donderdagen met het grootste gemak de ballen erin gooien, terwijl we op zaterdagen daarentegen het niet voor elkaar krijgen om überhaupt in de buurt te komen van dat niveau? Volgens mij zijn het goede vragen om te stellen, maar zijn voor nu de sleutelwoorden vertrouwen en loslaten. Laten we de frustratie van afgelopen weken achter ons laten en ons richten op de wedstrijden voor ons. Daar kunnen we nog wat aan doen, aan de afgelopen vier wedstrijden helaas niet. Komende week mogen we weer met vertrouwen ons voorbereiden op de wedstrijd tegen DUNAS. Korfballen kunnen we wel, laten we dat maar eens laten zien.