Oranje Wit (D) 3 – ODO 2 (18-18)

Hallo allemaal,

Na een heel mooi gewonnen punt vorige week mochten wij ons deze week opladen voor de wedstrijd tegen Oranje Wit 3. Oranje wit dat 1 plaats onder ons op de ranglijst staat wist vorige week te winnen van de nummer laatst DSO. De vorige wedstrijd thuis werd door ons gewonnen met 16-12. We wisten dus van te voren dat het mogelijk was om van Oranje Wit te winnen, maar dat we er wel weer met z’n allen moesten staan!

Het begin van de wedstrijd was wat ongelukkig. In 8 minuten wist Oranje Wit via 1 strafworp en 3 schoten gelijk het eerste gat van 4 doelpunten te slaan. Hierna wisten wij de korf dan ook eindelijk te vinden en binnen no-time stond het alweer 4-4! Vanaf hier ging de eerste helft gelijk op tot de stand van 8-7 voor Oranje Wit. Zij wisten in het laatste gedeelte van de 1e helft de korf weer erg makkelijk te vinden, waar in tegen wij juist moeite hadden om de korf te vinden. Dit leidde dan ook tot een ruststand van 12-8 in het voordeel van Oranje Wit.

In de tweede helft moesten we onszelf onder de wedstrijddruk vandaan zien te spelen en lekker vrij uit gaan korfballen. De tweede helft begon echter niet zoals we hadden gehoopt, door twee schoten van Oranje Wit liep het verschil op naar 6 doelpunten. Maar in plaats van dat wij onze hoofden lieten hangen, gingen we er nog harder voor knokken met zijn allen. En met resultaat! Halverwege de tweede helft was de achterstand namelijk weer weggewerkt en noteerde het score bord een stand van 15-15. Vanaf hier ging de wedstrijd gelijk op en werd de spanning ook flink opgevoerd. Via een 15-16 voorsprong en 17-16 achterstand, stond het bij het ingaan van de laatste minuut 17-17! Zou het weer lukken om net als vorige week in de laatste minuut nog een doelpunt te maken? Ja! Dat lukte, maar helaas lukte Oranje Wit dat een aantal seconden voor tijd ook waardoor de stand bleef steken op 18-18.

Gezien de hele wedstrijd en de achterstand waar we tegenaan keken een gewonnen punt. Maar gezien ons spel en de voorsprong in de laatste minuut voelde dit voor sommige toch echt als een verloren punt. Een ding was in ieder geval zeker, dit ene punt is dik verdiend! Met nog 3 wedstrijden te gaan hebben we alles in eigen hand en zolang we er zo hard voor blijven knokken als de afgelopen tijd, heb ik er alle vertrouwen in dat er nog 6 punten bij komen! Volgende week staat de partij tegen RWA op het programma, volgens mij hebben we nog wel iets recht te zetten. Dus kom vooral kijken volgende week om 18:00 in de Hofstede!

Invallers, reserves & publiek bedankt! En hopelijk tot volgende week!