ODO 2 – DSO (K) 2 (9-19)

Beste lezer,

De laatste wedstrijd van ODO 2 van het jaar 2017 is gespeeld. Aan de twee uitslagen van de laatste twee weken is te zien in wat voor fase we ons bevinden. We hebben moeite met het scoren van goals. Laat dit nou net zo belangrijk zijn voor het korfbalspelletje.
DSO 2 uit Klundert was de tegenstander van afgelopen zaterdag. Ze stonden puntloos onderaan en waren dus extra gemotiveerd om in de Hofstede de punten weg te snoepen. ODO 2 had twee punten uit 5 wedstrijden, maar in de meeste wedstrijden waren we zeker niet kansloos en was het verschil miniem. Tijdens de training van donderdag merkte Maaike terecht op dat de verloren wedstrijden zeker niet het gevolg waren van te weinig inzet. Integendeel, we gaan altijd 100% voor de overwinning. We begonnen daarom ook zeer sterk met een aanval uit het boekje, met als gevolg de openingstreffer. Helaas volgde er gelijk ook een goal aan de kant van de gasten. In het vervolg van de wedstrijd waren er een hoop mooie aanvallen, maar we beloonden onszelf niet. DSO deed dit helaas wel en liepen naar een comfortabele voorsprong uit. Met een 4-10 ruststand liepen we ontevreden de kleedkamers in. Het was de bedoeling dat we in de tweede helft rustiger met onze kansen om moesten gaan, zodat de kwaliteit van de schoten omhoog ging. Jammergenoeg scoorden wij er niet meer genoeg en vielen de schoten van DSO veel in het mandje. Eindstand: 9-19.
Als je kijkt hoeveel doelpunten wij maken op de training (ook onder druk) vraag je je af wat er anders is tijdens de wedstrijd. Ik denk dat we vooral het positieve eruit moeten halen. De eerste vier wedstrijden maken we 16 of meer goals en laten we goed zien wat ODO 2 in huis heeft. Het lijkt me goed dat we het nieuwe jaar starten met een mooie oefenwedstrijd tegen Weidevogels, waar we nog wel een klein appeltje mee te schillen hebben. Zaterdag 6 januari mogen we het weer laten zien tegen Vitesse! Ik weet zeker dat we dan onszelf weer gaan belonen. Noor mag een mooi stukje schrijven over deze wedstrijd. Invallers, reserves en supporters weer bedankt!

Martijn M