ODO A1 – Nieuwerkerk A2 (15-14)

Terwijl er in de vroege ochtend al positieve berichten over het pakken van punten door de WhatsApp-groep gingen, moesten we dit vandaag eerst nog maar eens zien waar te maken. Om half vijf mochten we in onze eigen Hofstede aantreden tegen Nieuwerkerk. Ook vlak voor de wedstrijd werd besloten dat we alles op alles gingen zetten om de punten in Maasland te houden. Na al deze positieve woorden begonnen we aan de wedstrijd waarin we deze positiviteit al snel omzette naar een 7-2 voorsprong. Echter wisten we deze ruime voorsprong niet vol te houden en gingen we de rust in met slechts 2 punten verschil. In de rust werd vooral benadrukt dat we Nieuwerkerk niet terug moesten laten komen. Na de rust lukte dit mondjesmaat maar we bleven Nieuwerkerk elke keer net een stapje voor totdat een halve minuut voor tijd daar dan toch de gelijkmaker aan de kant van Nieuwerkerk kwam, die hiermee de stand tot 14-14 bracht. Wij echter lieten het hierbij niet zitten en zo werd er aan onze kant nog een prachtige doorloopbal gescoord. Enkele seconden later maakte de scheidsrechter een eind aan deze spannende wedstrijd en werden de punten in Maasland gehouden met de eindstand 15-14. Gelukkig hebben we nog tot volgend jaar om van de spanning en sensatie te bekomen en dan zullen we, gevuld met kerstdiners en oliebollen, het opnemen tegen DES. Ilse mag volgende keer het stukje schrijven.