Dubbel Zes E1 – ODO E3 (8-11)

Beste iedereen,

vandaag speelden wij tegen Dubbel Zes E1 uit Den Haag. Omdat wij goed kunnen rekenen noemen wij ze twaalf ?.

Na een lange tijd is Lieke eindelijk weer fit genoeg om wedstrijden te kunnen spelen. Ze trainde al fanatiek mee, maar nu mocht ze ook weer het veld in!

Na een korte warming up, waarbij we toch met de tegenstander samen mochten warmschieten gingen we beginnen.

Dubbel Zes nam de bal uit en speelde lang in het rond. Toen wij de bal veroverd hadden was ons eerste schot gelijk raak. Ilse maakte de 0-1! Het tweede doelpunt van Emma was op dezelfde manier gescoord. We waren goed op weg.
Onze tegenstander maakte nu ook een doelpunt. Met deze score gingen we de eerste pauze in.

Cynthia en Marit gaven nog wat uitleg over verdedigen, zo konden we aan de 2e 10 minuten beginnen.

Een mooi afstandsschot werd helaas afgekeurd. Daarna maakte Dubbel Zes de gelijkmaker. Door een mooie goal van Emma gingen we met 2-3 de rust in. Tijdens de rust kwam John aangefietst. Hiermee hadden we een extra supporter op de tribune.

Na rust werd het heel snel 2-4 door een afstandsschot van Thijmen. Dubbel Zes maakte in de aanval hierna gelijk ook een goal. Emma en Thijmen maakten het verschil 3 goals (3-6). Door mooie aanvallen en goals van Emma en Sofie werd het verschil zelfs 4 goals (4-8)!

Door twee tegendoelpunten gingen we met een 6-8 voorsprong naar de laatste rust toe. De vorige wedstrijd eindigde gelijk, maar nu wilden we graag laten zien dat wij een beter team waren dat door samen te spelen kan winnen.

In het laatste kwart maakte Dubbel Zes de stand nog gelijk, maar door ons doorzettingsvermogen en mooie goals van Sofie en twee van Ilse werd de eindstand 8-11! Hiermee blijven we bovenaan staan in de competitie.

Volgende week spelen we om 10 uur thuis tegen Die Haghe.

We hopen dan dat ook Lieke een goal maakt, zodat we allemaal gescoord hebben.