Kinderdijk 1 – ODO 1 (19-17)

Gisteren mochten we aantreden bij Kinderdijk. Een pittige wedstrijd zou het sowieso worden, maar er lagen altijd kansen open om Kinderdijk nog te hinderen in de strijd voor het kampioenschap. De eerste wedstrijd stond bij de tegenstander en bij het bijbehorende publiek waarschijnlijk nog vers in het geheugen. Voor ons de taak om dit keer uit te gaan van onze eigen krachten en dit als wapen in de wedstrijd te gebruiken. We moesten zelf weer in het spel zien te komen zodat we weer vertrouwen in onszelf kregen.
Na een fanatiek ODO 2, dat maar net op de valreep verloor van het tweede team, mochten wij met een felle start aan de wedstrijd beginnen. Helaas bleef deze felle start nog even uit en kregen we een aantal doelpunten al tegen. Vanaf 6-2 kregen we wel de smaak te pakken waardoor we ook ineens op een 6-9 voorsprong kwamen. Een hoog baltempo, het vertrouwen in elkaar en de nodige goals zorgde er weer voor dat we in het spel kwamen. Met een paar mooie goals van Willem, Wouter, Mark en Diana wisten we de voorsprong te behouden. 10-13 rustuitslag.
Als je blijft mee scoren tijdens zo’n wedstrijd, zorg je er voor dat de tegenstander uiteindelijk niet meer in z’n spel komt. Dit hebben we tot 10 minuten na de rust vol gehouden. Helaas blijft er een storing in het scorend vermogen zitten van onze ploeg. Om deze eruit te halen, moeten we met z’n allen de wedstrijd beter lezen. Je krijgt de kans om een van de favorieten van de mat te spelen, maar je gaat toch een korte periode in de wedstrijd tegen jezelf spelen. Vier doelpunten in de tweede helft is te karig.
De focus voor de komende twee wedstrijden is 4 punten hieruit halen. Dit moet goed kunnen tegen deze tegenstanders, maar het moet ook een les worden voor ons in de wedstrijd. Ja, we zijn veilig en we kunnen niet meer degraderen, maar we moeten wel hard blijven werken om toch 60 minuten constant te spelen i.p.v. tweederde van de wedstrijd. Ik weet zeker dat het er in zit. Nu moeten we er nog zelf in geloven en dat uitstralen in het veld. Samen, ook met het tweede, gaan we dit zaalseizoen mooi afsluiten en daar hebben we iedereen bij nodig. Ik wil graag nog de reserves, de staf en het publiek bedanken voor de steun! Volgende week thuis tegen Korbis, dat belooft een mooie pot te worden! Tot dan.