ODO 5 – Excelsior (D) 6

ODO 5 maakt valse start in de zaal.

Na het behaalde kampioenschap op het veld werd er door de aanhang van ODO 5 uitgekeken naar de eerste zaalwedstrijd. Met één oefenwedstrijd in de benen was het zaal gevoel nog niet helemaal goed. Tegenstander vandaag was Excelsior 6 uit Delft. De wedstrijd was wat eerder begonnen, waardoor jullie razende reporter de openingstreffer heeft gemist. Toen ik binnen kwam stond er al 1-1 op het scorebord. Met om en om scoren werd het halverwege de eerste helft 3-3 en namen de gasten het initiatief over. Tot de rust zouden zij aan de goede kant van de score blijven, maar ODO 5 bleef met doelpunten van Bart en JP in het spoor. Vlak voor rust wist Bart ons weer langszij te brengen bij 6-6, wat ook de ruststand leek te worden. De klok stond namelijk al een tijdje stil, maar Kees, die vandaag scheidsrechter van dienst was, had de juiste tijd aan zijn arm. Nadat een Delftse dame haar ploeg weer op voorsprong had gezet mocht ook ODO nog een aanval spelen. JP wist in de dying seconds de gelijkmaker weer door de korf te krijgen, zodat we bij 7-7 de kleedkamers opzochten.

Bij ODO 5 miste ik vandaag een beetje de scherpte die er op het veld wel was. Of dit te wijten is aan de nieuwe harde ondergrond zullen we de komende weken zien, maar we kwamen in ieder geval niet scherp uit de kleedkamer. Excelsior wist direct te scoren uit hun openingsbal en nog binnen de eerste minuut lag ook de 7-9 door de korf. Na vijf minuten kwam ODO weer op gelijke hoogte met de 10-10 van Bram en zou ODO dankzij de doelpunten van Jacco en Diana weer op voorsprong komen. Excelsior is echter een ploeg die niet snel opgeeft en bleef ook nu aan het elastiek hangen. Halverwege de tweede helft kwamen zij weer langszij bij 13-13 en wisten enkele minuten later weer op voorsprong te komen. Er werd een gaatje geslagen naar 13-16, voordat coach Bram over zou gaan tot het inbrengen van verse spelers. Met nog minder dan tien minuten op de klok mochten Nathan en Wouter gaan proberen om de inhaalslag te maken. Wouten wist in de slotfase nog wel de korf te vinden, maar voor dat de echte aansluiting tot stand kwam zorgde Excelsior weer voor een marge van drie. In een minuut drie doelpunten maken is wel erg lastig, dus was de wedstrijd wel gespeeld. Bart zette de eindstand op het scorebord door van onder de korf de 15-17 te scoren. Na een lange reeks van louter overwinningen was hiermee de eerste nederlaag in het zaalseizoen een feit. Volgende week wacht weer een nieuwe tegenstander. Hoewel VALTO 6 niet echt nieuw is te noemen. Tegen deze ploeg zijn het altijd leuke wedstrijden, waar meestal degene met de beste vorm van de dag de winnaar wordt. Na de wedstrijd wordt er dan ook vaak gezamenlijk geëvalueerd onder het genot van een drankje. Deze wedstrijd zal starten om 18:00 uur in de Vreeloo hal in De Lier.