ODO E3 – ONDO (G) E6 (9-9)

Lieve kinderen van de E3, ouders en andere lezers,

Na 5 (eigenlijk 6..) wedstrijden gespeeld te hebben zijn we op de helft van het zaalseizoen, met als tussenstand dat wij op de 1e plek staan! Daar ben ik allereerst al onwijs trots op. Tijdens het veldseizoen hadden we het lastig en werden ook veel wedstrijden verloren. Maar we gaven de moed niet op en hebben in de zaal even laten zien wat we kunnen. Omdat we nu op de helft zijn hebben we nog 6 wedstrijden te gaan, we spelen dus nog een keer tegen dezelfde tegenstanders.

De allereerste wedstrijd speelden we uit tegen ONDO. Een spannende wedstrijd die wij uiteindelijk in de laatste seconde hebben gewonnen, de eerste punten waren binnen! Gisteren moesten we dus thuis weer tegen ONDO en we wisten dat we er weer 100% voor moesten gaan. Voor de wedstrijd hebben we gepraat over wat er goed ging en wat er nog wat beter kon die wedstrijd. 12 scoren is heel goed, maar 11 doorlaten is wel veel. Zelf benoemden jullie ‘concentratie’ als belangrijkste punt. Als we ons goed concentreren en op onze tegenstanders letten, wordt het voor hun moeilijker om doelpunten te maken. We waren als eerste aanwezig in de zaal en hadden dus genoeg ruimte om het vrijlopen nog even te oefenen. Als iemand met de bal in zijn handen staat, is het belangrijk dat er altijd iemand links én rechts komt aanbieden, zodat de bal snel overgespeeld kan worden en dat we elkaar niet in de weg lopen.

De scheidsrechter floot en de wedstrijd kon beginnen. We waren goed naar elkaar aan het kijken en speelden snel de bal over. Soms hadden we nog last van de armen van de tegenstander, maar door goed uit te stappen en met je buitenste hand te gooien (met je linkerhand naar links – rechterhand naar rechts) konden we langs de armen gooien. Verdedigend hadden we het iets moeilijker. Als ONDO de bal had onderschept gooiden ze snel de bal de andere kant op. Wij liepen achter onze tegenstanders aan en waren hierdoor vaak nèt te laat. Dit zorgde ervoor dat we binnen 10 minuten met 1-4 achter stonden. Maar dit lieten we niet gebeuren, dus we bleven doorgaan. Hierdoor kwamen we terug naar een gelijke stand: 4-4. We bleven ONDO achterna gaan. Elke keer als ONDO een doelpunt maakten, scoorden wij er één snel achteraan. Zo gingen we met 6-6 tussenstand de rust in. Niks aan de hand nog! In de rust vertelden we dat het belangrijk is om in de verdediging nog sneller achter je tegenstander aan te gaan, dat je altijd je handen omhoog moet houden omdat het anders niet verdedigd is en dat je tussen je tegenstander en de paal moet staan. Dit hebben jullie in de tweede helft meteen opgepakt. ONDO kreeg het moeilijker en wij konden vaker het gat van de korf vinden. De spanning bleef wel de hele tweede helft aanwezig, dat was wel aan de standen te zien: 6-7.. 7-7.. 7-8.. 8-8. Toen ONDO een paar minuten voor tijd de 8-9 scoorden, waren we blij dat Emma gelukkig nog de 9-9 scoorde. FUUUUUT! Pffff wat een spannende wedstrijd, maar wel onwijs goed gespeeld door jullie! Jullie hebben geen seconde opgegeven, hebben goed samen gewerkt en zijn met zijn allen door blijven knokken, heel knap! Helaas niet gewonnen, maar dat punt hebben we zeker verdiend. Deze week weer hard trainen en dan staat volgende week GKV op het programma. Hopelijk gaat deze wedstrijd wel door en kunnen we deze even écht gaan winnen. Ik heb er zin in!

Ouders en supporters bedankt voor het aanmoedigen en Benjamin bedankt voor het invallen! Ik zie jullie hopelijk volgende week weer: 14:45 in Den Haag. Tot dan!