DES (D) 4 – ODO 4   13-8 Het is nog geen Kerst….

Door Rob van der Hak

Is een gevleugelde uitdrukking #4. Ommers, meestal is er na Kerst een duidelijke omwenteling te bespeuren in de prestatie curve van dit toch wel belegen team. Dus er zat vanaf het moment dat de discussie over de opstelling begon (ongeveer 5 minuten na de laatste wedstrijd op 22 December) al druk op de wedstrijd. Die opstelling wordt uiteindelijk zo'n 2 minuten voor de wedstrijd definitief gemaakt, ook al omdat de diverse varianten nog even worden uitgewisseld in de kleedkamer, bij het praatje vooraf.  L.K. te M. nam de honneurs waar voor de geblesseerde BH te DP te M.

Geen domme dingen doen (..), verdedigen zoals we altijd doen (..) aanvallend de tijd pakken en niet het tempo van de tegenstander laten opdringen (..), zomaar een greep uit de redevoering vooraf.

DES was 1 van de ploegen waartegen de punten gehaald kunnen worden…Voor het eerst sinds het seizoen 1987/1988 gebeurde het dus dat schrijver dezes in de 1e aanval begon (..). Lang kon ik niet hiervan genieten, omdat de 1e tegengoal al snel door de mand viel net als de 1e verdediging. Na een snelle 1-1 was er dus al weer een vakwissel. Het waren 3 geweldige minuten. De scores gingen om en om, en tegen de rust was een kleine achterstand met 1 doelpunt alleszins reden om gematigd tevreden en optimistisch te zijn. De 4 P's (Piens' Pitloze Peulvruchten en O.Passchier) moesten het laatste zetje in de rug geven om in de 2e helft net zo te presteren, en de 2 punten naar Maasland mee terug te nemen. Na 3 minuten in de helft was de batterij bij onderstaande toch al weer leeg en viel Th. v. W. te M. in, zijn 3e optreden van de dag. Het  lukte niet. Wederom machteloos zag #4 de tegen-stander langzaam uit het vizier sluipen, en de onmachtigheid straalde er vanaf. Scherpte is een mooi ding, als je het hebt.  Als je het niet hebt, is het een onding. De bietenbrug op, zonder meer. Toch wel aangeslagen door dit verlies werd de discussie over de opstelling in de volgende wedstrijd al rasch gestart. Het douchewater spoelde ook de nodige frustraties af, waardoor een deel van het team achterbleef in de Hoornbloem (of all places) waar zojuist Prins Carnaval 2007 was gekozen en er allerlei rare figuren met fazantenveren op een afgrijselijke helm rondliepen, c.q. zich in een rolstoel voortbewogen. Als de winter laat is dan is het Carnaval vroeg, zei mijn Oma vroeger en dat mens zag het scherp, hoor! Onder de dreunende bassen liep een keur van typetjes in eendrachtige/drachtige ritme rond tussen de fazantenveren. Onder het genot van wat geestrijk vocht en bittergarnituur werd het zodoende later en later, terwijl de 65+ categorie nog een (gelukkig mislukte) charme aanval deed bij ondergetekende. In sommige landen krijg je daar subiet € 5.000 schadevergoeding voor. De stemming steeg en steeg, en de discussie rond de ronde tafel die vierkant was ging eens niet over de opstelling, maar over de b anale feiten des levens. In een soort 2 voor 12 quiz achtige toestanden werd de Nederlandsche taal gebezigd op een manier die voor de carnavelske omgeving niet te horen was. In plaats van de eeuwige top 2000 was het nu de beurt voor de top 5 strakke redenen van de man om machtig en overheersend te zijn. Daar stond geen maat op. Ook de fantoom gevoelens werden niet vergeten, waarbij de visuele instelling van het panel e.e.a. zeer helder maakte. De hoofdprijs van de Carnaveske avond was de Gillette hoofdprijs waarbij een wel zeer oncarnavaleske hit werd gedraaid :

"Venus" van Shocking Blue. Onder de indruk van dit jaarlijks terugkerend G-Carnaval festijn in de Hoornbloem verlieten wij het pand, waarbij ternauwernood een drol vermeden kon worden. Op de terugweg naar Maasland in de Connexion bus mocht moi op de achterbank, op de tandartsstoel plaatsnemen tussen de overgebleven vrouwspersonen #4, en ik kan U vertellen dat de rit nu eens veel te kort duurde. Op de opzwepende tonen van Sky Radio wist Snap(m niet) maar net aan zonder navigatie de Sporthal in Maasland te bereiken. Aldaar bleken wij net voor de sluitingstijd binnen te zijn gevallen, waardoor er nog van een bescheiden afzakkertje (gewoon drank, he) genoten kon worden. Wat er precies nog gezegd is, moet bij de back up reparatie van mijn harde schijf nog even duidelijk worden.

Komende zaterdag verzorgt #4 weer een thuisoptreden tegen koploper Kios. U komt toch ook?

Elke 10e vrouwelijke supporter wordt beloond met een back stage pas bij een avondwedstrijd van  Snip(verkouden), Snap(m niet) en Knabbel

 

Rob