ODO 2 – Maassluis 3   14-14

Door Bram

Tijdens het praatje van de donderdag training van vorige week hebben we het gehad over doelstellingen. Na een halve competitie hebben we 7 punten behaald en de doelstelling is om te eindigen met 15 punten. De rekenaars onder ons zullen snel doorhebben dat er dan nog 8 punten behaald moeten worden. Het winnen van 4 wedstrijden zou voldoende zijn om dit resultaat te behalen, dat is één meer dan de eerste helft. Eén van de ploegen waar we punten tegen hebben laten liggen was Maassluis 3. De vorige wedstrijd eindige in 12-12 en gezien het verloop moest daar nog wel een extra puntje te behalen zijn.

Vanwege een aantal blessures en ons structurele dames tekort begon er een gemêleerd gezelschap aan de wedstrijd. Een ervaren vak met Kees en Joyce als ODO 2-ers aangevuld met Jak (ODO 3) en Chiel Vaart. Het andere vak bestond uit het heren koppel Chiel M en Koen met de herstelde Bi en Maaike uit A1. Al snel na het fluitsignaal opende Jak de score. Maassluis wist snel gelijk te maken, maar binnen een aantal minuten was dit gelijkspel van het scorebord verdwenen en verruild voor een degelijke voorsprong 4-1. Helaas wist Maassluis ook binnen korte tijd deze voorsprong weer terug te buigen naar een gelijkspel, 4-4. In de resterende periode tot aan de rust komt ODO nog één keer op voorsprong, maar slechts met 1 doelpunt. Opnieuw maakt Maassluis gelijk en gaat zelfs met twee doelpunten voorsprong de rust in, 5-7.

Na rust weet Maassluis deze voorsprong nog verder uit te breiden tot 5-8. Gelukkig weet de voor Chiel Vaart ingebrachte Jesse (A1) na een kleine 20 minuten eindelijk weer te scoren voor ODO.
Ondanks nog twee doelpunten van Maassluis krijgt ODO de smaak weer te pakken en staat het een kwartier voor tijd weer gelijk, 10-10. In het laatste kwartier barst er een waar gevecht los in de strijd om de punten. Op de bank is de spanning inmiddels zodanig opgelopen dat hij te snijden is en is het bank zitten verheven tot topsport. Met het zweet in de handen werd het laatste kwartier aanschouwd. Om de beurt vallen er aan beide kanten doelpunten. Zowel ODO als Maasluis weten beide twee keer op voorsprong te komen. In de laatste 5 minuten lijkt het er tot twee keer toe op dat Maassluis aan het langste eind gaat trekken. Gelukkig weet Sven, die na lang blessure leed eindelijk weer speelt, in de aller laatste minuut de bal nog een keer van afstand door de korf te schieten 14-14.
Het was zelfs op de bank even afzien, maar ik heb genoten van een leuke pot korfbal. Volgende week hoop ik tegen KOAG zelf weer gewoon mee te spelen. Joyce mag van deze wedstrijd een mooi verslag typen.