ODO E3 – Valto E5

Beste allemaal,
Vandaag zaterdag 11 februari mocht ODO E3 thuis aantreden tegen Valto E5. De strijd om het kampioenschap is nog open en in volle gang, dus er was onze helden alles aan gelegen om een mooi resultaat neer te zetten. Coaches Remco en Naomi zetten het team op scherp in de warming up, gevarieerde oefeningen, strafballen, maar ook vanuit overspelen naast de paal komen en op de korf schieten. Het team heeft er zin in, ze lachen en zijn gebrand om te winnen. Nikki liep rond met een rood gezicht want die had er al een hele wedstrijd met de E2 opzitten. Maar ging er met de E3 ook weer helemaal voor.
De eerste 10 minuten zijn van start gegaan, ODO heeft de bal speelt over en Rosalie soort de 1-0 binnen 13 seconden, wat een mooi begin, dit smaakt naar meer. Valto start de tegenaanval, maar ODO onderschept de bal en Roan scoort de 2-0. ODO weet de eerste 10 minuten volledig te domineren, er worden ballen onderschept, goed samengespeeld en vanuit verschillende posities gescoord 9-0. Nu is het zaak niet te verslappen, de coaches nemen de tactiek nog eens door, en prijzen ze voor het goede spel.

De tweede 10 minuten mag Nikki erin ze spelen de bal een paar keer mooi over en binnen de eerste minuut scoort Nikki de 10-0. ODO verslapt geen moment, ze doen er zelfs nog een schepje bovenop, ze spelen strak samen zoeken de ruimte en Sem scoort de 11-0. Waarna Nikki de 12-0 scoort. Het is geen moment saai, er word gekeken gerend gecoacht en bam Sari scoort de 13-0. Daarna neemt het team eventjes gas terug er is een moment waarin de scherpte ietsje verslapt en Valto terugkomt in de wedstrijd en de 13-1 scoort. ODO neemt weer snel het heft in handen en na slim onderscheppen en mooi samenspel worden de 14-1 en 15-1 gemaakt.
De tweede helften van de wedstrijd houd ODO het zelfde tempo vast, Valto weet nog 2 keer te scoren, maar ODO blijft de wedstrijd domineren. En dat doen ze door heel mooi teamspel, ze onderscheppen slim, ze kijken goed en weten elkaar te vinden. Ze kennen elkaars kwaliteiten en maken daar ook gebruik van. Iedereen kwam gedurende de hele wedstrijd goed aan de bal. Alle teamleden hebben meerdere mooie assists en doelpunten gemaakt. De eindstand werd uiteindelijk 30-3! De komende wedstrijden gaat het er om spannen want dan komen de sterkere tegenstanders weer aanbod. Maar wat de uitslag ook mogen zijn als dit team met zoveel inzet en plezier blijft spelen, en de coaches ze elke keer weer zo mooi op scherp weten te zetten, zijn ze voor ons sowieso de Kampioen.