ODO D3 – ALO D2 (4-1)

Nieuwe ronde nieuwe kansen.

Vandaag mochten de dames een wedstrijd tegen Alo gaan spelen die in de poule vergelijkbaar lijkt met ons team. Tijdens de warming-up begonnen we toch een beetje te vrezen. Ze waren zeer professioneel aan het warm lopen wat eruit zag dat ze zeer goed zouden zijn. Na het warm lopen en inschieten houden wij de coaches nog een praatje en proberen de dames mee te geven wat ze slimmer en beter kunnen doen.

De start van de wedstrijd. Frederique is vandaag de aanvoerder en mag dus het vak van de eerste aanval kiezen. De eerste minuten blijven de teams dicht bij elkaar in de buurt en het duurde tot de 8e minuut voordat het eerste doelpunt valt en dat viel aan de Odo kant dankzij een goed overgespeelde bal die eindelijk door Fleur in de mand werd gegooid. het duurde daarna een hele tijd tot het volgende doelpunt omdat er heel veel ballen naast of verdedigd geschoten werden. Helaas viel het volgende doelpunt niet aan de Odo kant dus 1-1. We gingen na 25 minuten de rust dus met een gelijk spel in maar nog steeds mooi in evenwicht.

In de rust hebben we de dames nogmaals verteld wat slimmer en beter kon om zo tot een betere score te komen. De start van de tweede helft gaat meteen volle bak bij de aanval en door de druk van de aanval duurde het dus niet lang voordat Sanne de 2-1 erin gooide. De verdediging stond ook goed op te letten waardoor de bal weer lekker snel terug naar de aanval kwam. Na wat prijsschieten kreeg Fleur de 3-1 in de mand gegooid. Dat ging dus de positieve kant op waardoor de meiden er ook in begonnen te geloven dat er winst in zou kunnen zitten vandaag. Niet veel later vond Iris de 4-1 en begonnen ze de winst echt te ruiken. Na het wisselen van vak werd niet echt spannend meer de verdediging was zeer scherp en Alo kreeg daar niet echt meer de kans om tot een schot te komen. De aanval had het helaas ook zwaarder de grote heer tegen Anna was zeer fanatiek. Voor Anna was het zeer lastig om lekker vrij te komen tegen deze tegenstander maar desalniettemin lukte het soms wel goed gespeeld. En daar het eindsignaal een overwinning voor de toppers van de D3.

Voor het publiek en de coaches was het een leuke wedstrijd om naar te kijken. We zijn als coaches zeer tevreden over de stappen die de kinderen de afgelopen weken hebben gezet. Ze beginnen al echte D dametjes te worden die weten wat en wanneer ze sommige dingen moeten gaan doen. Volgende week lijkt weer een lastige tegenstander maar laten we hopen dat ze dan weer net zo vrij kunnen spelen als vandaag.