Zomertijd

Door Jaap

Waar er soms stralende zaterdagen in de zaal waren waarvan je zegt zouden we niet op het veld kunnen, was het gevoel gisteren eerder andersom. Maar, in perspectief van het slechte weer van vandaag (zondag) was het gisteren toch ineens wel prima weer om te korfballen (zie verslag ODO 1).

We zijn dus begonnen aan het laatste deel van dit seizoen. Tweede helft veld staat altijd in teken van een hoop leuke nevenactiviteiten, en helaas door alle feestdagen en korfbalfinales een versnipperd programma. De verenigingen blijven dit via regio-overleggen agenderen bij de bond, maar buiten de korfbalfinale heeft de bond weinig invloed op vakanties en nationale feestdagen.

Aanstaand weekend speelt ODO 1 voor het eerst weer thuis, goed te vermelden is dat er géén maaltijd gepland staat vanwege allerlei Pasen-activiteiten. 18 april (gevolgd door playbackshow vanaf de B), 9 mei en 30 mei worden er wel weer heerlijke maaltijden geserveerd in de Punt. 30 mei is de laatste wedstrijddag waarop we Grande Finale van het seizoen zullen houden met een heerlijke BBQ voor iedereen, maar die we in het bijzonder aanbieden aan al onze vrijwilligers. Dus geen aparte middag zoals vorig seizoen, hoewel uitstekend bevallen, past het dit jaar niet in de druktes zoals het kamp voor de hele vereniging.

24 april zijn er Koningsdag-activiteiten van de basisscholen op het ODO-terrein, maar deze worden niet door ODO georganiseerd maar door de scholen in samenwerking met Lentiz Outdoor. We vernamen pas heel laat van de scholen dat er een mogelijkheid bestond het succesnummer van vorig jaar te herhalen, en konden een dergelijke organisatie niet meer op poten zetten. Voor volgend jaar blijven we in gesprek, scholen hebben positieve houding over een organisatie door ODO.

Op Koningsdag zullen we, net als vorig jaar niet aanwezig zijn met het Klokkenspel op de Oud Hollandsche markt in Maasland. Hoewel jarenlang een succesnummer zien we de organisatie en bemensing van de stand niet van de grond komen, een hoop leden grijpt deze dag aan om activiteiten buiten Maasland te ondernemen. Buiten dat het financieel ODO dus niks oplevert vinden we het jammer dat ODO niet zijn rol kan spelen in het dorpsfeest wat op zijn zachts gezegd niet elk jaar aan grootsheid toeneemt. Ook richting de komende jaren zien we een dergelijke arbeidsintensieve actie niet meer vanuit ODO komen.

De AC organiseert in april bowlen voor de B&C en een kinderdisco voor de Pupillen en Kangoeroes. Een juniorenfeest staat in de planning voor mei. Zo’n 90 inschrijvingen zijn er al voor het kamp, waarbij we toch nog wel op heel wat aanmeldingen hopen. Schrijf je in!

Verder volgen nog het schoolkorfbal en het tentenkamp, kortom genoeg te doen bij ODO. Maar korfbal blijft voorop staan, ik hoop volgende week op mooie wedstrijden, heerlijk weer en een allesbehalve stille zaterdag aan de Baanderheer. Tot dan!

Groet, Jaap voorzitter 06-24272330