ODO A2 – Valto A2   8-11

Door Bart

''DE KRAKER''

 

Zaterdag 31 januari, 17:50. De wedstrijd waar al weken naar werd uitgekeken en wat zorgde voor de nodige spanning bij sommigen, ik zal geen namen noemen (Judith). Nadat Sem wederom weigerde een stukje te schrijven kreeg ik de pen doorgeschoven. Na twee weken lang geweldige wedstrijden met nog geweldiger spel te hebben gespeeld tegen Weidevogels en DKC gingen we vol vertrouwen ''de kraker'' in, in de hoop dat we dit goede spel van de afgelopen weken vast konden houden

 

Na een wat ''rommelig'' opstellen begon de wedstrijd, in de aanval: Koen, Sem, Wilianne en Judith. In de verdediging: Laura, Celine, Nathan en ik. De eerste 10 minuten waren eigenlijk karaktiriserend voor de hele wedstrijd. Valto scoorde 3 keer en de aanval van ODO liep goed maar doelpunten kwamen er niet. Na deze 3-0 achterstand kwamen we wat meer in ons spel en wisten we redelijk terug te komen tot 3-4. In de verdediging werd het Valto dusdanig moeilijk gemaakt dat er maar weinig doelpunten werden doorgelaten, waardoor we er in de 1e helft uiteindelijk ook maar 6 zouden doorlaten. Wat op zich, zeker gekeken naar vorige week, zeker niet slecht was. Het probleem was dat we er in de eerste helft maar 3 scoorde. Hier kwam JP ook op terug in zijn praatje in de rust: kansen afmaken. Hier en daar lag het geluk helaas niet aan onze zijde op het gebied van de afronding.

 

Vol goede moed gingen we de tweede helft in en met een paar prachtige doelpunten wisten we 10 minuten voor tijd terug te komen tot 8-8. Een fase waarin ODO beter speelde en de kansen, die in de eerste helft werden gemist, nu wel afmaakte. Inmiddels waren Arjen en Daphne in het veld gekomen voor Sem en Wilianne. Helaas waren de laatste 10 minuten niet onze beste 10 minuten en lieten we in de verdediging wat steekjes vallen met als gevolg dat de laatste 10 minuten voor Valto waren, einduitslag: 8-11. 

 

Aangezien we de vorige twee keren wel van Valto wisten te winnen staat het nu 2-1 in onderling resultaat. Valto heeft nog een laatste kans om deze stand gelijk te trekken op het veld, maar wij gaan er uiteraard alles aan doen om dit te voorkomen. Dat de ploegen aan elkaar gewaagd zijn blijkt nu wel… tot op het veld!

 

Volgende week ben ik er helaas niet bij maar ik heb er alle vertrouwen in dat KZ het volgende week heel moeilijk gaat krijgen, de komende week lekker veel aanvallend trainen!

 

Bart