ODO KRIJGT FORTIS ER NIET ONDER.

Voor ODO 1 begon dit weekend met een rijtje returnwedstrijden, waarin de punten gepakt moeten worden. Alle nog volgende tegenstanders zijn ook de concurrenten waarmee ODO in de slag is om behoud in de 1e klasse. De thuiswedstrijd tegen Fortis speelde ODO haar slechtste wedstrijd van dit zaalseizoen en werd dan ook verdiend met 13-18 verloren. Na deze wedstrijd zijn louter goede wedstrijden gespeeld, waarvan er in 4 van de 7 punten gepakt werden. Vooral de indrukwekkende inhaalslag vorige week tegen Valto had het vertrouwen gegeven dat er ook deze week goede zaken gedaan konden worden. Onder leiding van scheidsrechter Maltha uit Schiedam werd vandaag eens gestart met Judith, Eline, Bart en Mark in de eerste aanval. De eerste aanvallen van Fortis werden prima afgeslagen door Sanne, Iris, Michiel en Thijs, die weer voor de geblesseerde Willem speelde. Na een viertal minuten wist Judith het eerste gaatje te slaan door met een doorloop en een schot ODO op 0-2 te zetten. Het verdedigingsvak had wat moeite om snel de korf te vinden, terwijl het andere vak even te veel ruimte liet en Fortis met twee afstandschoten weer op gelijke hoogte kwam. Met haar 3e doelpunt zette Judith ODO voor de laatste keer op voorsprong, want hierna zou de thuisploeg het initiatief over nemen. Na de gelijkmaker van Sanne uit een vrije bal wist de topschutter van Fortis met twee afstandschoten het verschil naar 6-4 te brengen. ODO zou de rest van de wedstrijd achter de feiten aanlopen. Hoewel er genoeg kansen werden gecreëerd, was het toch steeds de scherpte in de afronding dat ontbrak. Zo werden er vlak voor rust drie opgelegde kansen goed uitgespeeld, waarmee de aansluiting weer gemaakt zou zijn. Helaas rolde de bal steeds net aan de verkeerde kant van de korf naar beneden. Toen de thuisploeg dan eindelijk de bal had onderschept hadden zij maar één kans nodig om er 10-7 van te maken. De scheidsrechter had zijn klokje blijkbaar vaker stil gezet dan ik en bleek er nog tijd genoeg voor beide ploegen om nog eens te scoren. Zo werden de kleedkamers opgezocht bij 11-8 ruststand.

In de rust werd er nog even aan herinnerd dat Fortis in de onze thuiswedstrijd na de rust het verschil gemaakt had en dat we dit nu moesten voorkomen. Het eerste doelpunt na rust was nog wel van Thijs die de toegekende strafworp, na een overtreding op Sanne, mocht afmaken. Hierna volgde echter een herhaling van de thuiswedstrijd en wist de thuisploeg binnen enkele minuten het beslissende gat te slaan naar 14-9. ODO schakelde een tandje bij en het waren vooral de dames die zich voor ODO van hun beste kant lieten zien. Iris en Judith gingen hun team voor bij het inzetten van de achtervolging. Iris met haar afstandschot en hierna Judith met haar doorloop en schot wisten ODO weer in het spoor van de thuisploeg te brengen. Helaas werd het spel sneller en de duels feller, waardoor de tot nu toe prima leidende scheidsrechter het overzicht af en toe een beetje kwijt was. Door makkelijk gegeven vrije ballen en een strafworp kon de thuisploeg hun voorsprong behouden en bleef het verschil steeds steken op 2 á 3 doelpunten. ODO bleef echter knokken voor wat het waard was en kreeg zeven minuten voor tijd loon naar werken toen Iris en Judith met haar 7e treffer weer voor aansluiting zorgde. Het leek weer een herhaling te worden van vorige week tegen Valto, waar ook het venijn in de staart zat. Het lukte helaas niet om de gelijkmaker door de korf te krijgen en Fortis maakte het verschil weer 18-16. Met nog vijf minuten te gaan maakt junior Lotte Dingjan haar debuut in het vlaggenschip op de plaats van Sanne. Na een goed opgezette aanval weet Iris zich vrij te spelen en de aansluitende treffer weer te maken. Met nog minder dan een minuut te gaan moesten er weer risico’s genomen worden in de verdediging. Dit pakte deze week niet goed uit, want het was een Fortis heer die wist te ontsnappen en er 19-17 van wist te maken. Hiermee gooide hij de wedstrijd in het slot en was er geen tijd meer om nog iets terug te doen. Toch een teleurstelling voor de spelers, want ondanks dat ODO nog nooit in de Baskenburg wist te winnen, hadden we zo’n goed gevoel over deze wedstrijd. Tijd voor zitten treuren is er niet, want volgende week wacht weer een pittige wedstrijd tegen Vriendenschaar. Zij hebben nog een appeltje met ODO te schillen na het onverwachte verlies wat zij leden in hun thuishal. ODO zal er echter alles aan doen om ook deze keer aan de goede kant van de score te blijven en de broodnodige punten in Maasland houden. Rest mij nog om alle reserves en supporters te bedanken voor hun komst naar Vlissingen en tijd die zij er voor over hadden om ons te steunen.