DIE HAGHE A1 MOET MEERDERE ERKENNEN IN ODO A1.

Door Arno

Na de overwinning tegen ex-overgangsklasser Excelsior A1 van vorige week stond er deze week weer een gedegradeerde overgangsklasser op het programma. Die Haghe A1 had al twee overwinningen achter hun naam staan, dus dat beloofde wat. De wedstrijd was op verzoek van ODO naar 10 uur vervroegd, zodat de spelers ingezet konden worden bij andere teams. Er werd dus al om 8:30 uur vertrokken met de junioren naar Den Haag. Na het eerste fluitsignaal van scheidsrechter Deurlo was het even zoeken naar het lek in de verdediging. De ODO verdediging hield het goed dicht, waardoor Bart na een paar minuten een moment van onoplettendheid van zijn tegenstander onder de paal genadeloos afstrafte en de 0-1 scoorde. Niet veel later werd er uiteindelijk ook door Die Haghe raak geschoten, waardoor het weer gelijk stond. De doelpunten zouden nu even alleen aan ODO zijde vallen en zo liepen we uit naar een 1-4 voorsprong, voordat Die Haghe weer wat terug kon doen. Het verschil zou in de eerste helft echter niet meer kleiner worden, zodat na om en om scoren door beide ploegen uiteindelijk bij 4-7 de kleedkamers werden opgezocht.
De tweede helft begon ODO scherp en de voorsprong werd uitgebouwd tot 4-9. Toen stokte de doelpunten machine bij ODO en werd het toch weer spannend toen Die Haghe bij 10-11 weer aansluiting kreeg. Alle ODO-ers waren hierdoor weer wakker geschud en schakelden weer een tandje bij. Verdedigend werden de touwtjes aangetrokken en de aanvallen zorgvuldiger opgezet. Al snel werd de marge weer op twee gebracht en was er weer wat lucht. Voor de volgende aanval werd Koen M ingebracht op de plaats van Thom en leek de verdediging van Die Haghe even de weg kwijt te zijn. Met een paar snelle acties wist Koen zijn tegenstander op het verkeerde been te zetten en de voorsprong uit te bouwen naar 10-14. In de volgende aanvallen was het Judith die voor ODO de laatste twee doelpunten voor haar rekening nam en de wedstrijd hiermee op slot gooide. Met nog een paar minuten op de klok kon deze overwinning ons niet meer ontnomen worden. De wedstrijd eindigde uiteindelijk in 12-16. Een prima pot weer, maar er was weinig tijd om er met elkaar over na te praten. Thom en Judith moesten zich terug naar Maasland spoeden om met het eerste mee af te reizen naar TOGO in Goes. Beide coaches, Michiel en Sven, vertrokken als de brandweer met Bart, Martijn, Lennart en Cynthia naar Geldermalsen om daar voor ODO 3 de kastanjes uit het vuur te halen ( zie verslag van Patrick).
Als de weergoden een beetje meewerken staat op donderdagavond de wedstrijd tegen GKV op het programma. Het is te hopen dat ze de grasmat daar opgelapt krijgen, want volgens mensen die er laatst gespeeld hebben liggen de weilanden achter ons korfbalveld er beter bij dan de grasmat van GKV. Mocht het dus allemaal doorgaan, dan zal om 19:30 uur het eerste fluitsignaal klinken aan de Bezuidenhoutweg.
Tot ziens, Arno.