Weinig punten voor ODO dit weekend

Door Thijs

ODO 1 speelde zaterdag de eerste uitwedstrijd van het seizoen, tegen RWA. ODO had het met name in de eerste helft erg moeilijk tegen deze stugge tegenstander. Verdedigend zat het wel goed dicht, maar aanvallend liet het spel wat te wensen over. Een magere 5-5 ruststand was het resultaat. In de tweede helft wist ODO zich te herpakken. Er werd met meer overleg en rust gekorfbald en de doelpunten wilden nu wel vallen. RWA wist goed bij te blijven, maar toch wist ODO met een 14-16 overwinning terecht de punten te pakken.

ODO 2 leek bij de stand van 7-10 tegen ONDO 4 zeker van de overwinning. Na een wat slappe eerste helft (7-7 met rust) had ODO zich goed weten te herstellen, waardoor ODO halverwege de tweede helft een stevige voorsprong had genomen. Helaas wist ODO dit niet lang genoeg vol te houden, waardoor het ONDO weer terug in de wedstrijd liet komen. Via 11-11 werd het zo&#39n 7 minuten voor tijd 12-11 in het voordeel van ONDO. Het lukte ODO niet meer om in de resterende aanvallen een doelpunt te forceren en ONDO speelde de wedstrijd geconcentreerd uit.
ODO 3 is tegen het eerste puntverlies van het seizoen aangelopen. Het derde speelde de tweede wedstrijd van het zaalseizoen tegen Swift 3 uit Amsterdam. Net als bij ODO 2 leek er bij ODO 3 geen vuiltje aan de lucht halverwege de tweede helft. ODO had een voorspong genomen van 4 doelpunten en gezien de ervaring van dit team zou dit voldoende moeten zijn voor de overwinning. Het liep echter anders. Swift kwam sterk terug tot 14-14, en later 15-15. Toch leek ODO te winst te pakken toen anderhalve minuut voor het einde een 16-15 voorsprong werd gepakt. Swift wist toch nog een punt te pakken door in hun laatste aanval een onmogelijk bal te scoren. Eindstand werd daarme 16-16.
ODO A1 speelde uit tegen Valto A1. Tegen het zuivere Valto kwam ODO net tekort. Ook in deze wedstrijd was het uiteindelijke verschil klein. Valto trok aan het langste eind en won met 11-10.