Berichten van de KNKV

Door André

Deze week
– BAV KNKV goed verlopen
– Wijzigingen Jeugdkorfbal
– Nieuw Korfbal Vademecum
(Bron: KNKV)

BAV KNKV goed verlopen

De laatste reorganisatie van het KNKV moest nog in de reglementen worden vastgelegd. De Buitengewone Algemene Vergadering van het KNKV op zaterdag 20 november diende daartoe met bijna 80 wijzigingsvoorstellen akkoord te gaan. Slechts een voorstel haalde het niet: de afschaffing van de reiskostenregeling voor afgevaardigden naar de districtsvergaderingen. Op voorstel van mevrouw Kosmeijer, afgevaardigde van Oost, houden de afgevaardigden het recht hun onkosten bij het KNKV te declareren.

Wijzigingen Jeugdkorfbal

Het algemeen bestuur van het KNKV het jeugdkorfbal herstructureren. De belangrijkste voorstellen zijn:
– Verhoging van de leeftijdsgrens in de D-jeugd met 1 jaar;
– De W-, F- en E-jeugd gaan èènvakskorfbal spelen;
– De speelduur van de D-jeugd wordt 2×25 minuten.
De afgevaardigden op de BAV van het KNKV op 20 november in Utrecht kregen de volledige tekst van dit &#39Voorstel landelijke regelgeving Jeugdkorfbal&#39 uitgereikt. Het is de bedoeling van het Hoofdbestuur van het KNKV om de wijzigingen na goedkeuring van de volgende jaarvergadering, op 11 juni 2005, m.i.v. het seizoen 2005/2006 te laten ingaan.

Nieuw Korfbal Vademecum

Tijdens de BAV deelde verbondsvoorzitter Frans Walvis mede dat in 2006 een nieuwe uitgave van het Korfbal Vademecum zal verschijnen. Er komt een tekst- en Cd-rom uitgave. In het Vademecum staan o.a. een uitgebreid overzicht van de geschiedenis van korfbal, eindstanden van de hoofdklassen, uitslagen van wedstrijden van het Nederlands team, namen van de leden van het erekorps van het KNKV en voorgaande bonden en nog heel veel meer. De grondslag van het vademecum werd indertijd gelegd door Joop Bloemheuvel, medewerker van het KNKV.