ODO 1 – KZ Danaïden 1

Afgelopen zaterdag was het dan zo ver, de competitie ging van start! Na een lastige maar leerzame voorbereiding, ging het dan nu echt beginnen.
Voor vele was er dan ook wel wat twijfel. Wat kunnen we van de ODO-selectie verwachten? Alleen al in het eerste zijn er 6 wijzigingen ten opzichte van vorig jaar en het tweede is aardig verjongd. Daardoor is het niet raar dat de vaste patronen nog niet zichtbaar zijn en nog niet alles vlekkeloos verloopt. Wat niet veranderd is na 5 jaar te zijn weggeweest is PPP. Passie en plezier lijden tot prestatie.

Dit voorbeeld gaf ODO 2 dan ook aan ODO 1. Strijden tot het eind en met zijn alle voor de winst gaan! Dit resulteerde uiteindelijk in een zwaarbevochten overwinning!
Nadat het goede voorbeeld was gegeven door de pupil van de week met een prachtige goal, mocht dan ook het 1e beginnen!

ODO 1 begon met Jesse, Raoul, Britt en Lotte in de aanval. Dit vak had het gedurende de eerste helft aanvallend erg lastig met de lange heer van KZ. De eerste twee goals waren dan ook voor KZ. Nadat Sam ons op 1-2 had gebracht, scoorde KZ nog 2x, waardoor ze op een 1-4 voorsprong kwamen. Dit bleken ook de laatste doelpunten van hen in de eerste helft. Het eerste verdedigingsvak hield het verdedigend echt goed dicht, waardoor de schade beperkt bleef en het andere vak mede door wat omzettingen in de wedstrijd kon groeien. Via Lotte, Lennart, Nikki en Kim werd een 5-4 ruststand bereikt.

In de rust dan ook complimenten gegeven aan de verdediging, en besproken hoe we het aanvallend beter konden doen.
Zaak aan ons om de wedstrijd in de tweede helft echt naar ons toe te trekken.

De tweede helft begon goed. Door een vrije bal van Lotte en een korte kans van Moerman liepen we uit naar een 7-4 voorsprong en was het eerste gaatje van 3 bereikt. KZ wist nog eenmaal terug te komen tot een verschil van 1, maar kwam verder niet dichterbij. Ook de tweede helft bleven we geconcentreerd verdedigen en namen we de tijd in de aanval om tot goede kansen te komen. Nikki (2x), Jesse (2x) en Lotte wisten nog de korf te vinden, waarna een 12-7 eindstand werd bereikt.

Smetje op de wedstrijd was het uitvallen van de heer van KZ, met een ogenschijnlijke zware blessure, sterkte!

Ging alles goed, nee. Wilde we voor elkaar vechten, ja! Al met al een prima prestatie van de gehele selectie. 4 punten in het eerste weekend is top! Met de spirit in de selectie zit het wel goed. Nu verder aan elkaar wennen, oefenen op strafworpen 😉 en met dezelfde passie doorgaan. Dan zullen er nog veel mooie momenten volgen!