DVS ’69 1 – ODO 1 (20-14)

 

Zaterdag stond de wedstrijd tegen DVS 1 op het programma. DVS won de eerste zaalwedstrijd eenvoudig van ONDO met 26-16, dus we wisten dat DVS makkelijk scoort. Wij zitten in een lastige fase en verloren vorige week helaas met 1 doelpunt verschil van Vriendenschaar.

 

In een mooie nieuwe zaal, deels onder het maaiveld, met vreemd weinig en slecht verdeeld licht startte rond 19.30 de wedstrijd. Voor ons speelde ODO 2 en wist helaas niet te winnen, aan ons om toch nog 2 punten als selectie uit Hendrik Ido Ambacht mee te nemen. Helaas startte DVS scherp en opende met de 1-0 en de 2-0. Thijs opende de score voor ODO en Lotte en Willem volgden. Na een kwartier stond een tussenstand van 4-3 op het scorebord. In de fase hierna pakte DVS steeds de voorsprong van 2 a 3  en soms zelfs 4 doelpunten. Onze aanvallen waren niet eens zo heel slecht. We hadden meerdere schoten per aanval, maar de doelpunten vielen niet makkelijk aan onze zijde. DVS scoorde daarentegen wat makkelijker en waren erg scherp in de afronding. Een ruststand van 10-7. In de rust werden de puntjes op de i gezet, maar toch was het DVS wat uit de startblokken schoot. Helaas konden we de achterstand niet meer goedmaken. Aanvallend konden wij geen vuist maken en hebben we simpelweg te weinig doelpunten gemaakt. Mede omdat we vooral in het ene aanvalsvak over te weinig schijven konden scoren. Uiteindelijk resulteerde dit in een verdubbeling van de ruststand, einduitslag 20-14.

 

Het is naar om te zien dat we na twee wedstrijden met 0 punten onderaan staan. Ik ben wel blij dat we tegen DVS wel als team hebben geknokt en dat we zijn blijven doorgaan. De enige manier om weer in de positieve flow te komen is door met zijn allen te blijven knokken! Komende zaterdag weer een nieuwe kans, we spelen dan om 18.00 thuis tegen WION.

 

Supporters bedankt voor jullie komst!

 

Mark