Excelsior (D) A1 – ODO A1   10-11

Door Niek

Zaterdag 28 maart: Excelsior A1 – ODO A1. Excelsior kennen we nog uit de zaal en van het veld in het begin van het jaar. In de zaal hadden we twee compleet verschillende wedstrijden waar we met twee compleet verschillende uitslagen uitkwamen. We kijken natuurlijk het liefst terug op die laatste wedstijd waarin we ijzersterk verdedigden en aanvallend scherp waren. André en Henk maakten voor de wedstrijd nog duidelijk dat onderschatting het grootste gevaar was. De wedstrijd begon met Daan, Lennart, Lorraine en Nikki in de verdediging en met Wouter, Claire, Lotte V en mij in de aanval.

 

De wedstrijd begon moeizaam voor beide ploegen, alhoewel onze verdediging stond als een huis. De aanval ging nog moeizaam maar kwam naarmate de wedstrijd vorderde op gang. Nadat ODO de stand naar 0-3 had getild via een strafworp, een vrijebal en een schot deed Excelsior iets terug met een schot. ODO antwoordde echter met snelle tegendoelpunten waardoor voor het einde van de eerste helft een stand van 2-7 op het ontbrekende score bord stond. We speelden niet eens heel sterk, maar doordat Excelsior tegen zichzelf en de scheidsrechter aan het spelen was hadden we het nog makkelijk. André wees hierop en maakte duidelijk dat we er nog lang niet waren. 

 

André's voorspelling bleek al gauw werkelijkheid te worden want de rollen werden in lichte zin omgedraaid. Excelsior kwam makkelijk uit met zijn aanvallen en scoorde daardoor 6 doelpunten tegenover maar één enkeling van ODO. Koen kwam erin om het tij te keren en mocht meteen belangrijk zijn vanaf de strafworpstip en verschafte ons weer wat ademruimte: 8-10. Lorraine scoorde nog een vrijebal waarna Excelsior er toch nog twee ingooide: 10-11 eindstand.

 

Het werd misschien onnodig spannend, maar punten zijn punten. Dit zijn hele lastige wedstrijden maar we hebben het hoogst haalbare eruitgesleept door twee puntjes te pakken. Zonder de afwezige Lotte D trouwens, want die moest bij het tweede starten. Dinsdag en donderdag weer trainen en volgende week zaterdag tegen Avanti, wederom een bekende.

 

Niek

 

Niek