Een mooie korfbaldag

Gisteren was het weer (grotendeels) een mooie korfbaldag. De voorspellingen waren niet al te goed, maar hoewel het inmiddels officieel herfst is, konden de meeste teams in de middag toch droog of zelfs in het zonnetje hun wedstrijd spelen. De ochtend was helaas wat grijzer en natter, al was dat ook vrij plaatselijk.
In de lijst met uitslagen zie ik slechts 4 verloren wedstrijden, 1 gelijkspel en maar liefst 11 gewonnen wedstrijden. In die zin ook een mooie korfbaldag dus.
Wat het ook een mooie korfbaldag maakte, was de afsluitende maaltijd met bijna 50 deelnemers, een mooi aantal! Uit alle gelederen van de vereniging werd er meegegeten: jeugdspelers, hun ouders, spelers uit de selectie, uit de andere seniorenteams en toeschouwers van ODO 1 die gezellig bleven hangen. Een groot compliment aan Sanneke en Dianne die dit keer weer vele uren zijn bezig geweest om deze maaltijd te bereiden. Ook uiteraard dank aan alle bardiensten die tussendoor snij- voorbereidings- of afwaswerk hebben verricht. Ook zonder jullie zou er geen maaltijd mogelijk zijn.
Over 2 weken speelt ODO weer thuis, op 8 oktober. Ook dan zal er weer een maaltijd geserveerd worden. Dus vind je het gezellig om mee te eten: voor maar 10 euro krijg je bij ODO een voor-, hoofd- en nagerecht geserveerd (waar vind je dat nu nog?) én kun je gezellig met je ODO vrienden en teamgenoten kletsen.

Deze maaltijden worden zogezegd georganiseerd vanuit de maaltijdcommissie, die weer een link heeft met de KC. De KC is verder verantwoordelijk voor de inkopen voor de kantine, het goed laten verlopen van de zaterdag, met daarbij het verzinnen van nieuwe broodjes en tussendoortjes, en daarvoor promotie maken. Ook hebben we mensen die het bardienst rooster maken en zorgen dat de bar bemand/-vrouwd is, wekelijks de voorraden aanvullen of de vieze was meenemen en weer schoon terug brengen. Als vertegenwoordiger van de KC richting het bestuur, heb ik contact met hen allemaal. Er is genoeg vrijwilligerswerk te doen op dit gebied, dus zoeken we ook altijd nieuwe mensen. Vooral iemand die met Sanneke mee kan denken over de kantine en praktische ondersteuning kan bieden, is erg welkom. Ook zoeken we nog nieuwe bardiensten bij de ouders. Heb je per seizoen een paar uurtjes tijd, dan zou ODO daar erg blij mee zijn. Dat kun je ons hier laten weten.

Een vraagje m.b.t. de bardiensten: als je een keer staat opgesteld dit seizoen (iedereen staat er in principe hooguit 1 keer, heel soms 2 keer op) en je mocht een keer niet kunnen, probeer dan eerst zelf vervanging te regelen. Als dat is gelukt, heel fijn, maar laat het dan even aan Amanda weten via bardienst. Dan kan zij het verwerken in het schema en weet ze dat het geregeld is. Komende weken zal er af en toe een wedstrijd door de week zijn. Daarvan proberen we de bardienst zoveel mogelijk door de teams zelf te laten regelen. Dus sta je reserve en willen er in de rust wat toeschouwers iets drinken, neem dan even plaats achter de bar om de drankjes te serveren en aan te slaan. Dit geldt ook voor ouders van jeugdteams: mocht uw kind moeten spelen en u staat wel eens vaker achter de bar: pak gerust even die rol op in de rust of na de wedstrijd. Alvast bedankt.

Over verantwoordelijkheid nemen: op trainingsavonden hebben we geen bardienst, dus moeten we met elkaar zorgen dat het goed verloopt. Een paar aandachtspunten:

  • was gebruikte kopjes en glazen even af
  • schakel de kassa en het tv-scherm uit
  • schuifdeur en tussendeur achter keuken op slot doen
  • lampen uitdoen en alarm inschakelen
  • sleutels terug naar Rob v/d Hak

Op deze manier blijft het voor iedereen leuk om de kantine te gebruiken en hebben we ook door de week een mooie korfbaldag ;o)

Groet namens het bestuur,

Barbara Hanemaaijer

PS: stemmen op ODO via de Rabo Clubsupport acties is nog maar t/m dinsdag 27 september mogelijk!