Belofte maakt schuld

Donderdag 19 april: tijdens het praatje voorafgaand aan de training van de A2 werd vooruit gekeken op de competitie. Welke ambities hebben we, hoe gaan we deze behalen en wat spreken we met elkaar af? De ambitie was duidelijk: kampioen worden. Ondanks dat we de tegenstanders niet kenden, wisten we dat wij goed genoeg zijn om kampioen te worden. Aan vertrouwen en motivatie dus geen gebrek. En om toch nog wat extra motivatie te geven beloofden wij als coaches om bij een mogelijke kampioenswedstrijd in pak aan te treden.

Zaterdag 18 juni: al dat vertrouwen bleek terecht. Afgelopen zaterdag speelden wij onze kampioenswedstrijd. Bij winst zouden wij kampioen zijn, met elke andere uitslag zouden we dinsdag nog een kans hebben. En zoals beloofd kwamen wij in pak. Dit leverde bij ODO een hoop verbaasde blikken op want een trainingspak is normaalgesproken het  pak naar keuze. Wat we 2 maanden geleden ook niet wisten is dat het 25 graden en volop zon zou zijn. Maarja, belofte maakt schuld. Het jasje ging snel uit en de wedstrijd begon.

We begonnen goed aan de wedstrijd. Binnen no time hadden we een gaatje van 2 goals en leek het een heerlijke middag te gaan worden. Maar ONDO vocht zich terug in de wedstrijd en kwam weer langszij. Na de rust schoot ONDO uit de startblokken en namen snel een voorsprong. ODO vocht zich door hard werken terug in de wedstrijd maar het was uiteindelijk niet genoeg. Na het laatste fluitsignaal stond er een stand van 11-13 op het scorebord. Ondanks de hitte hebben de spelers (en wij ook in deze hitte) er hard voor gewerkt en hebben wij veel goede dingen gezien. Dit geeft vertrouwen voor dinsdag wanneer we op herkansing mogen bij NIO.

Niels en Twan