Geslaagde vriendjes- en vriendinnetjestraining ODO Kangoeroes

Afgelopen zaterdag hebben we voor de kangoeroes weer een vriendjes- en vriendinnetjestraining georganiseerd. We hadden de flyers via de scholen, peuterspeelzaal en dagopvang verspreid om zoveel mogelijk kinderen in de leeftijd van 3-6 jaar te bereiken.

Het is voor ons daarna dan even spannend hoeveel kinderen er precies op komen dagen want met het verspreiden van zo’n 400 flyers kan het natuurlijk alle kanten op. Gelukkig bleek er veel enthousiasme met zo’n 10-15 nieuwe gezichten. Naast de vaste club kangoeroes van ~20kinderen hadden we daardoor een gezellig onoverzichtelijk groepjes van zo’n 30-35 kinderen.Ik snap op die momenten ook nooit hoe leraren dat nu in het gareel houden.

Om te zorgen dat we geen handen te kort kwamen waren we naast de vaste trainers (Ilse, Amber, Toine en Eline) ook nog enthousiaste dames uit de D samen met een vriendinnetje (Maud, Emma en Brit), de vaste back-up Joyce en Jarno nog in de opruimploeg! Menig trainer zal de kangoeroes benijden met zoveel vrijwilligers :). En oh ja, ook Kees heeft ons weer enorm geholpen met het allemaal klaar zetten (en opruimen!).

Na het kat en muis tikkertje en wat leuke spelletjes op het veld, kwam na de drinkpauze een activiteit waar je niet alleen kangoeroes blij mee maakt: zeepbaan! Hoewel een paar kinderen het te spannend vonden, hebben we genoten van zeker 30 kinderen die met veel enthousiasme vele rondjes hebben gemaakt over de zeepbaan. En dat zonder blessures als resultaat! Nadat het meeste gras en sop was afgespoeld (en soms de ogen ook even uitgespoeld) trakteerde Lucas nog op raketjes in verband met zijn verjaardag.

We hopen de de nieuwe gezichten snel terug te zien en als we het goed doen, hebben de meeste kinderen ook weer broertjes, zusjes, buren etc. Zo houden we de kangoeroes goed gevuld, en zorgen we voor een gezonde opbouw van het ODO ledenbestand. Plus dat het daarnaast ook voor ons als trainers eigenlijk elke week weer een voorrecht is om de kinderen te zien genieten (en ik hoor ook wel eens dat het gewoon veel leuker is dan fluiten ;)). Mocht je het ook leuk lijken om bij de kangoeroes te komen helpen? Schroom niet en spreek een van de trainers aan of kom gewoon langs op zaterdag ochtend van 9.30-10.30.

gr Roald