Tilburg 1 – ODO 1 (26-22)

Beste ODO-supporter,

Leuk dat u dit verslag leest! Het is weer begonnen 😀 Vandaag de eerste competitiewedstrijd. De definitie ‘uitwedstrijd’ deed gelijk zijn naam eer aan, we mochten naar Tilburg. Niet bepaald om de hoek. Eerst de eer aan ODO 2 om het seizoen te openen. Veel inzet en positieve coaching, maar helaas geen punten. Het was nog zoeken en tot kansen komen was af en toe nog lastig. Maar het was een goed startpunt en vooral het doorgaan tot het einde viel te prijzen. Daarna was het tijd voor het eerste. Tilburg en ODO schoten uit de startblokken. Binnen drie minuten stond het 2-2. Beide ploegen bleven scoren. Tilburg nam wel het voortouw. Voor ODO was het aanvallend was het nogal zoeken. Het zijn toch weer nieuwe samenstellingen en we moeten gaan uitvinden waar elkaars krachten liggen. De scheidsrechter hield het vandaag kort en was duidelijk in zijn beslissingen. De 11 stippen die zijn genomen in deze wedstrijd (of moeten we 12 zeggen, Jesse?) waren hiervoor tekenend. Maar dit was aan beide kanten, dus het aan ons om daar slim mee om te gaan.

Ruststand was 14-8. Conclusie eerste helft: het ging redelijk, maar het was nog niet goed genoeg. Meerdere goals van Tilburg hadden voorkomen kunnen worden en deze fouten kunnen wij ons niet permitteren. Opdracht voor de tweede helft: haal het beste in elkaar naar boven en elkaar op de juiste plekken in stelling brengen.

Tweede helft viel alles steeds beter op zijn plek. De goals die we tegen kregen waren voornamelijk schoten, geen domme overtredingen of doorloopballen meer. Onze goals werden over meer schijven gemaakt en het lukte steeds beter om verrassend te spelen. Uiteindelijk heeft dit geresulteerd in een uitslag voor de tweede helft van 12-14. Helaas niet voldoende voor de overwinning, want voor de goede rekenaars onder ons, eindstand: 26-22. De positieve sfeer was te prijzen en tot aan de laatste minuut zijn we er vol voor gegaan. Natuurlijk zijn er nog genoeg punten voor verbetering. Maar die zullen wij donderdag onderling bespreken en dan komt het aanstaande zaterdag zeker goed.

Gelukkig hebben we het vandaag redelijk droog kunnen houden, ondanks de “Druppels en nog een druppels. Inderdaad. Zo ziet 7 september eruit. Geen zweetdruppels, 85% kans op regen en 18 graden. Was de zaalcompetitie maar begonnen. Snik.” die ons door Tilburg was beloofd (bron: https://kvtilburg.nl/nieuws.php?id=3967). Het was zelfs nog heel even warm toen het zonnetje doorbrak.

Wij als ODO 1 zijn blij dat het seizoen weer begonnen is en gaan er alles aan doen om volgende week de punten in Maasland te houden. De Kangoeroes zijn team van de week, dus eigenlijk moet het wel goed komen. Al het publiek is van harte welkom en na de wedstrijd is er ook weer eten geregeld (commissie bedankt!), dus kom allen! De sfeer in de selectie is heel positief en we hopen dit over te brengen op het publiek. Als jullie ons dan ook willen aanmoedigen als wij het nodig hebben, dan kunnen er mooie dingen gebeuren. Supporters van vandaag, coaches, verzorgers en teambegeleiders bedankt! Tot volgende week, Diana.