DES (D) A1 – ODO A2   12-9

Door Cynthia

1 oktober was het de beurt aan DES A1.
We vertrokken 's morgens rond 10 uur, met Judith en Sipke als reserves in de plaatsen van Emma, Anne en Nathan. Toen we bij DES aankwamen hadden we nog de tijd om ons om te kleden en even in te schieten. Tijdens het praatje kregen we te horen dat de coaches het gevoel hadden dat we deze wedstrijd gingen winnen! Door deze oppepper begonnen we de wedstrijd. In de aanval stonden Bart L, Martijn V, Lieke en Sabine. In de verdediging stonden Bart V, Max, Jenny en Cynthia.
De opdracht was dat we fel begonnen! Dat deden we niet en hierdoor werden we gestraft door een 6-0 achterstand. Het was erg heet, maar het goede was dat we onze koppen niet lieten zakken maar door bleven knokken. Het steuntje in de rug was van Bart V, doordat hij onze eerste treffer maakte met een mooi schot. Hierna maakte DES een schot onder de korf, waardoor we op een 7-1 achterstand kwamen. We bleven gewoon ons spelletje spelen en kregen toen een strafworp mee die Bart L erin legde. DES wilde niet achterlopen, dus zorgden ook dat ze een strafworp kregen en die scoorden ze. Zo gingen we de rust in met 8-2.
In de rust kregen we te horen dat we niet fel genoegen waren begonnen, dus dat we door moesten blijven gaan, omdat er nog van alles kon gebeuren.
We begonnen met een betere, nieuwe start aan de 2e helft en dat was wel te merken. Want wij zorgden voor de opening dankzij de schoten van Bart V en Jenny. Ook DES wilde in de 2e helft weer doorgaan met scoren en zo scoorden ze ook een schot. We hadden de draad weer opgepakt en hieruit volgden 2 schoten van Bart L en Cynthia. DES vond het wel erg snel gaan, dus scoorde nog even snel een schot. Hierdoor stond het 10-6.
We kwamen steeds dichter bij, dus we bleven doorknokken en gaven de hoop niet op. De doelpunten die volgden waren van Bart L, hij scoorde een schot en legde er weer een strafworp in. Zo kwamen we op 10-8. We waren al erg trots op onszelf dat we zo terug waren gekomen, maar we waren er nog niet. We gingen weer wisselen van vakken, tegelijkertijd kwam Judith erin voor Jenny en Sipke erin voor Max. De tegenstander had al een paar keer eerder besloten dat het 11-8 zou worden, te merken aan het scorebord. Dit gebeurde later ook door een schot. We bleven het goed dichthouden en Bart V scoorde nog een schot. In de laatste minuut scoorde DES nog een korte kans en hiermee was de eindstand 12-9.

 

We hebben de punten jammer genoeg niet weten mee te nemen, maar we hebben wel laten zien dat we met 6 punten achterstand, zelfs kunnen terugkomen naar 2 punten, waardoor het nog erg spannend bleef!
Van de week weer trainen! En dan gaan we er zaterdag weer een goede wedstrijd spelen tegen Weidevogels!

 

X Cynthia