ODO 2 – Valto 2   16-9

Door Iris

De kop is eraf. Op de zonnige derde dag in september zette ODO 2 al meteen een goed begin van de competitie neer. En dat met een heel nieuw team. Om te beginnen bij de bekende ODO 2-ers: Kees, Koen en Marjanneke. Zij speelden vorig jaar ook al in dit team en worden dit jaar onder andere versterkt door: Jacomijn, die al jarenlang in het eerste haar talenten heeft laten zien en die het nu wat 'rustiger' aan gaat doen in ODO 2. Dat vinden wij natuurlijk niet erg, want met die dosis ervaring kan de rest van 2 ook goed voorruit! Sven en Reinder, beginnende in ODO 2, spelen nu op de plekken van de geblesseerde Mark en Michiel. Mark korfbalt ondanks zijn mysterieuze voetblessure nu in ODO 2. Helaas niet op 150 % omdat hij belemmert wordt in sommige bewegingen. Suus, die ook geblesseerd is hopen wij snel weer in het veld te zien. Onze Michiel komt vanuit ODO 3, waar hij altijd al erg fanatiek was. Hij heeft Janny meegenomen die nu ook in het 2e speelt. Als laatst Eline en ik, de jongste twee, dit jaar voor het eerst spelende in de senioren. Van alles wat kun je wel zeggen. We missen onze trainer Paul Marseille nog, die helaas nog herstellende is en nog niet langs de lijn kan staan. Andre Pelikaan zal ons tot die tijd onder zijn hoede nemen. Afgelopen zaterdag mocht de enthousiaste Henk Goedendorp ons nog even op sleeptouw nemen omdat Andre niet aanwezig kon zijn. Altijd lastig met zo´n nieuw team, want we hadden niet nog echt vastigheid. Toch wist hij ons veel tips en positiviteit mee te geven. Samen met Alex, die hij inschakelde voor de tactiek, mocht hij ons naar de overwinning coachen.

 

We moesten onze eerste competitiewedstrijd spelen tegen Valto. In het begin ontbrak de scherpte en dit koste ons een altijd lekker beginnende 1-0 voorsprong. Die was dus voor Valto. Na een tijdje ging het bij ons goed draaien en kwamen we terug. Onze scores achtervolgden elkaar op het scorebord en zo werd dit een spannende eerste helft waar de twee ploegen gelijk op leken te gaan. Met een stand van 8 tegen 8 gingen we de rust in. Het beloofde zowel een letterlijke als figuurlijke verhitte strijd te worden. Het was een kwestie van doorzetten nu, aldus coach Henk. We hadden al gemerkt dat we goed het spel van Valto konden ontregelen door er lekker boven op te zitten. Een stapje extra doen met uitverdedigen resulteerde ook in extra aanvallen dus dit moesten we vasthouden. Valto speelde veel met een dame-heer situatie onder de paal dus we moesten zorgen dat we ondanks de 30 graden die de meter inmiddels aantikte, toch geconcentreerd en sluitend bleven verdedigen. Valto had namelijk over heel het team vrij goed schutters. Even doorbikkelen dus wilden we de tweede helft naar onze hand zetten.

 

En inderdaad, we gingen door de tweede helft. Door hard werken en goede aanvallen werd het gat groter. Valto verslapte een beetje en zo konden wij nog meer uitlopen. Ook verdedigend hadden we het goed onder controle want Valto scoorde niet meer zo veel als in de eerste helft. Door leuk korfbal en goede spirit was al snel duidelijk dat ODO 2 de winnende ploeg van deze verhitte strijd werd. De laatste minuten werden we nog versterkt door de goed invallende Jesse, Rick, Janny en Amber. De wedstrijd was gespeeld en onze eerste twee punten zijn binnen! Op naar de volgende twee zou ik zeggen.

 

Alex en Henk, bedankt voor de positieve coaching, dit heeft ons zeker geholpen!

 

Paul, veel sterkte en we hopen dat ook jij snel kan komen meegenieten langs de lijn.

 

En Jac, jij mag volgende week Vriendenschaar 3 verslaan. Eerst samen met ons, daarna jij op papier!