Avanti (P) A4 – ODO A2   7-8

Door Sabine

Afgelopen zaterdag moesten we uit spelen bij Avanti. Onze coaches M&M konden allebei niet mee dus ging Wim Poot mee. Na een gepas en geprop in de auto’s gingen we op weg naar Pijnacker. We hadden al 6 punten en alle andere tegenstanders pas 2 dus dit was voor ons een belangrijke wedstrijd waar we onze plaats als kampioenen konden behalen. Omdat alle CLD’ers van een drukke werkweek terug kwamen uit verwegistan en we blessures hebben hadden we een aantal invallers. Lotte D, Judith G, Diana en Lieke. Na een praatje van Wim gingen we lekker warmlopen en inschieten, dit kon extra lang aangezien de scheidsrechter vertraagd was. Na een tijdje begonnen we aan de wedstrijd met een andere scheidsrechter. De vakken waren: Aanval: Wouter, Nathan, Serena & Judith, Verdediging: Jacco, Max, Diana & Sabine. Het eerste doelpunt voor ons viel zeer snel. Serena moest er helaas na vijf minuten uit door haar knieblessure. Lieke kwam in haar plaats. Al snel stond het 2-0 voor ons. De vakken wisselde en weer binnen tien minuten stond het 4-0. In de rust stond het 5-2. In de rust vertelde Wim ons dat we scherp moesten blijven omdat we ‘inkakten’ en dat we niet moesten denken dat we er al waren. Na de rust ging het allemaal erg snel, Avanti had steeds meer balbezit en ze kwamen steeds dichterbij met de punten. De scheidsrechter was erg alert met duwen en we kregen vier strafworpen tegen en een paar vrije ballen. Waarvan drie strafworpen werden gescoord. We waren de winst aan het weggeven. Bij de laatste 15 minuten werd Lieke gewisseld voor Lotte. En de laatste 5 minuten kwam Martijn erin voor Nathan. Martijn scoorde een ver schot, dit was de 6-8. Hierna scoorde Avanti de 7-8 en floot de scheids het eindsignaal. We zijn sowieso gedeeld kampioen! Nog twee wedstrijden te gaan waarvan één minstens gelijk spelen en dan zijn we als enige kampioen. Volgende week vieren we thuis het kampioenschap.