Valto A2 – ODO A1

Door Rick

Hallo allemaal,

Zaterdag vertrokken we, na een tijdje gediscussieerd te hebben of er wel genoeg auto's waren, rond kwart voor 1. Uiteindelijk moest er alsnog 'gestapeld' worden maar dat kwam gunstig uit voor de warming-up. Op het veld van Valto aangekomen was het eerst even oriënteren waar de wind vandaan kwam en hoe de zon stond. Wat vrij lastig was omdat de wind tussen de kassen uit onverwachte hoeken raasde.
De wedstrijd begonnen we goed zowel verdedigend als aanvallend. Valto kreeg geen tijd om hun aanvallen op te zetten want wij zaten er goed bovenop, terwijl wij aanvallend goed speelden en veel kansen kregen, het was wachten op het eerste doelpunt aan onze kant. Dat kwam ook uiteindelijk door een goed opgezette aanval die uitmondde in een strafworp. Daarna kregen we weer erg veel kansen, we moesten alleen oppassen dat we niet alles omhoog gingen gooien dus moesten de juiste kansen eruit zien te halen, doceren. Uiteindelijk werd het ook 0-2 door weer een goede aanval, alleen werd hij nu wel afgemaakt. Wij gingen door met ons goede aanvallende spel zonder de kansen af te maken maar Valto kwam terug in de wedstrijd doordat ze bleven aanhouden en onze concentratie verslapte een beetje. Mede daardoor was de ruststand 3-4. In de 2de helft was het aanvallende spel van de 1ste helft niet echt terug te zien, de bal ging niet goed rond en er kwamen geen goede kansen meer. De verdediging stond goed en Valto kreeg ook geen goede kansen, het was wachten op wie de impasse ging doorbreken. Wij trokken natuurlijk aan het langste eind en daarmee was de machine weer in gang gezet. Aanvallend ging het nu in beide vakken goed en er waren weer een hoop kansen, en op wat kleine foutjes na zat ook de verdediging goed in elkaar. Dit leverde een eindstand van 6-10 op. We hadden misschien op een wat ruimere marge gehoopt, wat gezien de hoeveelheid kansen ook mogelijk was geweest, maar we mogen gewoon tevreden zijn over deze degelijke zege.
Invallers Bart, Thom, Martijn en Thessa, jullie hebben het erg goed gedaan en hebben zeker bijgedragen aan deze overwinning, Dank jullie wel.
Amber mag het volgende stukje schrijven.