Valto 4 – ODO 5   4-10 zuinige overwinning

Door Rob van der Hak

Tja, in De Lier is altijd wel wat te beleven. Vooraf gaat het gesprek bij de tegenstander nog over de hoeveelheid zand op het kunstgras. Zodra de scheids influit, staat alles op scherp. Ook bij ODO 5, de missie is immers om het seizoen niet onderaan bungelend af te sluiten. Dat het #5 niet makkelijk wordt gemaakt, is een gegeven. Het onregelmatige speelschema is welhaast funest te noemen. Gelukkig is de partij tegen de Lierenaren de 1e uit een reeks van wederom een aaneengesloten periode van 4 weken. Vooraf had Hansaplast nog het nodige olie/smeersel op het vuur gegooid bij de heren, immers zijn reservebeurt was wederom aansaante. Rumour has it overigens dat #5 alle wedstrijden wint waar v. G. te M. op de bank begint. Alle overige heren verschenen opmerkeiijk fit aan de wedstrijd. De wedstrijd zelf leek een gezapige partij te worden, waarin overigens juffrouw D. v. A. te M. wederom haar entree maakte als zeer verdienstelijke invaller voor de jubilerende/uitgeverfde M. v. N. v.d. E. te M. De gezapigheid verdween op stel en sprong toen

A) een zeer luidruchtig, eentonig auto alarm afging welke minimaal tot en met het vertrek van #5 bleef afgaan, wat met enige fantasie vertaald kon worden als de luidruchtige aanmoediging (u weet wel, die gastoeters) van publiek tijdens een zaalwedstrijd(maar dan zonder publiek)

B) haagsche harry een vervelend knietje kreeg van een Lierenaar, waardoor een en ander ietwat verbaal ontvlamde en escaleerde.

Nadat het zand weer was gaan liggen, moest uw reporter helaas het veld verlaten tengevolge van de blessure. Helaas had v. G. te M. niet gerekend op een invalbeurt in de 1e helft, en moest de brace nog uit de koffer worden gehaald, gesmeerd worden etc.. Hierdoor duurde het zeker 10 (gevoels)minuten alvorens de wissel toegepast werd. Met de historische relevante woorden van de tegenstander in de oren "gaat het?" maakte haagsche harry plaats. De stand ontwikkelde zich in het voordeel van #5, Valto had niets in te brengen. In de rust werden de spreekwoordelijke puntjes op de i gezet en in de 2e helft liep #5 zuinig en economisch spelend welhaast dartelend uit naar 4 – 10. Inmiddels heeft D. v. A. te M. – die iets heeft met een kinderstoeltje -uitleg gekregen van P. v.d.M. te M. over het zuinige spel en dit werd met recht een Aha erlebnis…Met 4 – 10 werd de partij afgesloten en kon #5 – demeest scorende ODO ploeg uitkomend in de reserve klassen met een tevreden gevoel huiswaarts keren.

 

Rob van der Hak