GKV (H) F2 – ODO F1

Door Ronald

Hallo bikkels,

De eerste veldwedstrijd stond op het programma na een week met heerlijk zonnig weer. Helaas was de enige regenachtige dag op zaterdag gepland en dan moeten wij dus spelen. Maar jullie zijn echte bikkels hoor, gewoon lekker in korte broek gekorfbalt!

De wedstrijd was tegen GKV F2 waar we ook in de zaal tegen gespeeld hadden. De eerste helft ging het meteen al lekker en had GKV het erg moeilijk. Jullie verdedigden prima en onderschepten zo veel ballen. Hierdoor konden we dus veel aanvallen en dat was wel te merken aan het aantal schoten zeg. De insnij stond steeds prima, jullie gingen dan voor een doorloper en er werd veel schoten! Zo stond het in de rust al 6-0 voor ons en konden we lekker aan de limonade.

In de rust hebben we weer afgesproken dat er naast een insnijder ook een afvanger klaar moet staan. Hier gingen we de tweede helft dus op "trainen", want dat kan mooi in een oefenwedstrijd.

In de tweede helft wisselde GKV een aantal nieuwe spelers in en hierdoor ging de wedstrijd meer gelijk op. In de aanval letten jullie er goed op dat er ook de afvang geregeld was en dat ging hartstikke goed! Na het schot werd de bal vaak goed afgevangen en konden we weer verder aanvallen, soms direct met een insnij. Knap gedaan hoor bikkels, want zo makkelijk is dat nog niet hoor!

De precieze uitslag weet ik niet meer, maar het is iets van 1 of 2 tegen en 7 of 8 voor ons geworden. Een mooie prestatie voor de eerste wedstrijd op het veld en in de kou. In de competitie gaan we een aantal goede tegenstanders tegen komen, dus dat beloofd weer een spannend seizoen te worden.

Tot woensdag op de training, groetjes van Ronald!