Terugblik op zaalseizoen

Door JP

Het is vandaag zondag 27 maart en ik zit achter m'n laptop en ik denk  aan wat ik gisteren allemaal heb beleefd.

's Avonds een bloedstollende wedstrijd gekeken in Voorburg van de A1, die zich wisten te handhaven in de 1e klasse. Maar eerder die dag heb ik toch ook wel iets heel bijzonders meegemaakt, namelijk een driekamp en wel met de C1!

 

Maar hoe zijn we daar toch ook alweer aan gekomen, aan die driekamp? Ik ben eens wat in mijn geheugen gaan graven en heb er wat uitslagen bijgepakt en als eerste zag ik dat wij in de zaal goed begonnen:

Eerst oefenen tegen Excelsior C1, een degelijke overwinning van 8-4, tegen een ploeg die toch wel ietsje hoger speelt dan wij.

Een week later begon dan de competitiewedstrijd, Anton en ik konden er niet bij zijn, maar gelukkig hadden wij meer dan goede vervangers die jullie naar een mooie overwinning van 14-2 wisten te coachen. Vervolgens speelden we de eerste thuiswedstijd, ook die werd vrij makkelijk gewonnen en toen kwam daar voor het eerst Maassluis. In een bloedstollende wedstrijd wisten wij in de absolute slotfase met de overwinning aan de haal te gaan!  Na Maassluis volgde een mooie overwinning thuis op Futura, die vooral in de tweede helft tot stand kwam.

 

En toen was daar die uitwedstrijd tegen Avanti, ik ben er zelf niet bij geweest, maar hoe het heeft kunnen gebeuren zijn we met z'n allen nog niet uit, maar we verloren..

Maar ODO C1, laat zich daar niet door uit het veld slaan en versloeg een week later onze "vrienden" uit Den Haag met 8-5. Op dit punt zijn we ongeveer op de helft van het zaalseizoen en stonden we op een mooie eerste plaats.

 

We kwamen de ploegen nu voor de tweede keer tegen, zo ook DES en ook ditmaal wisten jullie te winnen met grote cijfers ( het kon dus ook met de eigen coaches 😉 ) Daarna volgde een lastige uitwedstrijd bij KCC maar ook die werd in winst omgezet. En toen was daar weer Maassluis, zonder Anton die werd vervangen door Alex ( het beste is natuurlijk niet goed genoeg voor de C1), wisten we in een wedstrijd waarin de beide verdedigingen de baas waren met 3-1 te winnen. Bij Anton en mij ging nu toch wel dat ene woord door ons hoofd spoken: kampioen…

 

En prompt werd er met 4-3 verloren van ONDO.. Maar gelukkig wisten we vervolgens Futura te winnen en daarna ook van ONDO, dat ging weer de goede kant op.

Nog maar 2 wedstrijden: eerst Avanti, we waren niet helemaal compleet vanwege wintersportactiviteiten, maar dit had geen negatieve gevolgen want ditmaal wisten we Avanti wel te verslaan en toen moesten we alleen nog tegen onze "vrienden" van Die Haghe.

 

We weten allemaal wat daar gebeurd is, dus daar heb ik het verder niet meer over.

 

Dat was de laatste wedstrijd van de competitie op naar het veld, of toch niet?

Kampioen of geen kampioen?

 

Na onwijs veel smsjes, telefoongesprekken en mailtjes bleek er dan toch een driekamp te komen en wel afgelopen zaterdag, na lekker op het veld al te hebben getraind en gespeeld mochten we weer de zaal in. Wat overigens afgelopen zaterdag geen straf was 🙂

 

Dus op naar Rotterdam, naar de WIONhal. Hier aangekomen hebben we ons omgekleed even lekker een balletjes geschoten, kleedkamer in, warmgelopen en toen begon het feest.

 

De eerste wedstrijd was tegen Maassluis, we kwamen goed uit de startblokken en scoorde direct in de eerste aanval de 1-0. Maar Maassluis liet het hier niet bij zitten en kwam ook tot scoren 1-1.

Wij wisten weer een doelpunt te scoren en zo stond er een 2-1 ruststand op het bord.

De tweede helft was Anton ook gearriveerd, de tweede helft was enorm spannend, er werd om en om gescoord door beide ploegen. Helaas voor ons wist  Maassluis er eentje meer in te gooien en zo verloren we met 4-3 van Maassluis. Maassluis blij, pech voor ODO.

 

Even snel een praatje en er weer vol tegen aan tegen Die Haghe!

De doelpunten viel erg moeizaam deze wedstrijd, er zat denk ik een deksel op de korf..

Maar we hebben revanche kunnen nemen voor de laatste uitwedstrijd tegen Die Haghe, want we wonnen met 2-1.

 

Uiteidenlijk speelden Maassluis en Die Haghe 4-4 tegen elkaar waardoor Maassluis promoveert naar de 1e klasse volgend jaar.

 

Het is een bijzonder zaalseizoen geweest, met een hoop goede wedstrijden en veel doelpunten van ODO.

Zo heeft ODO namelijk de grootste en op 1 na grootste thuisoverwinning op zijn naam staan ( 12-3 tegen DES en tegen Futura), maar ook de grootste uitoverwinning: 2-14 uit tegen DES.

 

Verder hebben we het beste doelsaldo van de poule + 52 en hebben we ook de minste doelpunten tegen gekregen van de poule: 53 tegendoelpunten.

Verder hebben wij in de competitie in de onderlinge wedstrijden tegen Maassluis en Die Haghe, de beste resulaten behaald.

Het is dus dat de bond er wedstrijdklasse van heeft gemaakt en dus driekampen en dat soort fratsen heeft bedacht, anders waren wij de terechte kampioen geweest.

 

Dus voor Anton en mij zijn jullie gewoon eigenlijk de ware kampioenen!

Wil ik vanaf deze plaats direct gebruikmaken om nogmaals de verschillende invalcoaches te bedanken en ook zeker het altijd trouwe publiek van de C1.

 

En nu op naar het veld, is kijken wat daar te halen valt!

Gegroet,

JP