Oranje U15 Europees Kampioen!

Afgelopen weekend speelde RTC West als Oranje U15 het Europees Kampioenschap onder 15 jaar in Polen. Romae Kammeron uit onze B1 traint dit seizoen mee met het talententeam en kreeg de unieke kans deel te nemen aan het EK. Oranje U15 speelde tegen Duitsland, Portugal, Slowakije en Polen en bleef zowel vrijdag tijdens hoofdtoernooi in de zaal als zaterdag bij de 4 tegen 4 wedstrijden op het veld geheel ongeslagen. Dat resulteerde in drie bekers, vele medailles en groot feest bij het Oranje team en de supporters.

We vroegen Romae vorige week over het spelen in het RTC en de aanloop naar het EK:

31 januari werd ik geselecteerd voor de RTC. Als enige van ODO, iets wat ik eerst best spannend vond, maar wat nu een van de leukste tijden in mijn leven is. En nu gaan we met z’n allen als een grote vriendengroep naar Polen om het EK te spelen! We hebben veel getraind naar dit moment wat de mogelijke spanning gelukkig wegneemt. De RTC trainingen zijn heel anders dan bij ODO, maar dat is juist heel leuk. Bij ODO zijn we vaak gefocust op de hele groep en bij RTC wordt er veel gefocust op hoe jij jezelf kan verbeteren. Ook is het tempo veel sneller dan bij ODO omdat we spelen met de schotklok.  Dat was eerst even wennen, maar gaat nu heel goed.

In aanloop van het EK is er veel getraind en gefocust op bijvoorbeeld blessures en het spelen in verschillende vakken waardoor we bij elke training wel iets verbeterde. Al met al hebben we lang ons best gedaan om te trainen voor dit moment en gaan we zeker ons best doen tijdens het EK!!🇳🇱🏆”