Zoet en zuur

Op zaterdag werd de allerlaatste volle ronde van de veldcompetitie gespeeld (komende week nog een 2-tal wedstrijden bij de jeugd) en zit dit qua programmering en prestaties grillig verlopen seizoen er weer op.

De competitieplanning zorgde voor een aan/uit, aan/uit/uit, aan/uit, aan/aan/aan effect wat zeker niet ten goede komt van een verenigingsgevoel en het ritme voor de teams. Tel daar nog bij op een Avondvierdaagse waardoor de meeste jeugdteams niet gingen trainen. We hebben wel betere planningen gezien.

Qua prestaties springt bij de selectie uiteraard direct in het oog de degradatie van Odo 1 uit de 1e klasse. Na een aanvankelijk bemoedigend begin (4 punten uit 3 wedstrijden) kwam de klad er behoorlijk in door blessures en afwezigen. En door het grillig  verloop in de kleine poules kon gisteren zowat iedereen nog promoveren of degraderen of handhaven. Alhoewel voor Odo er alleen kans was met een ruime overwinning. Het werd een duidelijke niet voor Odo, dat geen schijn van kans had tegen een nu weer wel ontketende koploper Albatros, dat de afgelopen 2 weken onverwacht had verloren. Ook in de beste vorm had Odo waarschijnlijk alleen heel goed partij kunnen geven. Zuur dat een mooi seizoen zo eindigt, ook voor de afscheid nemende trainer/coaches en spelers. Maar dat hoort er ook bij. Odo 2 wist op eigen kracht degradatie te vermijden door een zeer overtuigende winst tegen Weidevogels. Zo eindigde een moeizaam seizoen toch nog een beetje zoet.

Odo 3 wist tegen Fortuna 6 weer een leuke en overtuigende partij op de mat te leggen, en bij 6-0 wist Fortuna pas voor het eerst te scoren. Een glansrijke 13-6 overwinning betekende leverde een onbedreigd kampioenschap en een mogelijke promotie naar de 1e klasse op. De prosecco en taart smaakten zoet voor deze mooie generatie. Odo 4 wist in in een leuke wedstrijd tegen Velocitas de overwinning naar zich toe te trekken, en stelde het zoet zo lang mogelijk uit wachtend op een mogelijke misstap van koploper Fluks. Helaas werd vroeg in de avond duidelijk dat deze wel gewonnen hadden zodat Odo 4 net naast het kampioenschap greep. De taart ging alsnog schoon op. Odo 5 pakte wederom 2 punten in hun laatste wedstrijd. Jammer dat ZKV duidelijk veel beter was in deze poule….een verdienstelijke 2e plek en ook het zoet van een heerlijke taart…

Odo A1 beleefde een bizarre week. De verplaatste wedstrijd tegen Meervogels werd donderdag ingehaald op last van de bond en op een verder opmerkelijk leeg veld had onze A1 geen kind aan de tegenstander en wees hen duidelijk terug met 7-14. Dat compenseerde een beetje voor de onnodige PIM (punten in mindering) en boete voor het niet in onderling overleg kunnen verplaatsen. Gisteren de slotwedstrijd tegen Fortuna, waarin vrij uit gekorfbald werd en een 19-5 zege werd behaald. Odo A1 bereikte (ondanks de PIM) een mooie zoete 2e plek. Odo A2 sloot het seizoen puntloos af met een kleine nederlaag tegen kampioen KVS. Odo B1 speelde hun laatste wedstrijd tegen ONDO B2. Ook dit keer wist Odo te winnen en sloot het seizoen in de 1e klasse knap af.

Odo C1 verloor nipt van koploper Meervogels en Odo C2 ook nipt van Valto, ook koploper. Odo D1 verloor van Valto en eindigde helaas puntloos, Odo D2 zette de stijgende lijn voort met een zoete overwinning tegen NIO. een puntje tekort om (gedeeld) kampioen te worden. Odo D3 was vrij en speelt 15 Juni nog.

Odo E1 zette ook de stijgende lijn voort en won bij Valto. Dinsdag spelen zij nog een inhaalwedstrijd tegen kampioen Dijkvogels. Zet hem op! Odo E2 verloor ruim van kampioen KVS, en Odo E3 won zeer ruim bij Olympia, hiermee een mooie 2e plek bereikend. Odo E4 had het zwaar tegen kampioen Valto. Odo F1 was al kampioen en verloor hun laatste wedstrijd. Odo F2 verloor ook bij ALO.

Met uitzondering van een enkele inhaalwedstrijd zit het seizoen er dus weer op. Wat nog in het vat zit is het tentenkamp voor de jeugd op 21/22 Juni en het Smaak & Meer Beachkorfbal toernooi op 22 Juni. Verder zijn we bezig met het optuigen van een ‘ODO Zomerfit’ reeks waarin zowel de ODO FIT-ters en senioren/junioren/B in de gelegenheid gesteld worden om tijdens de zomer periode nog actief te zijn bij ODO.

De Technische commissie is uiteraard ook hard aan het werk om de teamindelingen voor het komend seizoen in orde te maken, en daarbij de trainers/coaches te zetten. Meer informatie hierover volgen eind van deze maand!

Tot slot nog een oproep aan alle trainers/coaches om alle ODO hesjes (die gebruikt worden voor wedstrijden) in te leveren bij Odo of bij ondergetekende.

 

Rob van der Hak