De start van de Maaslandloop bij ODO

Vrijdagmorgen 7 juni vroeg vanaf zes uur vertrokken verschillende teams om meer dan een etmaal lang met elkaar door Nederland te rennen. De Maaslandloop wordt elk jaar georganiseerd en dit keer vertrokken ze vanuit onze club, ODO.

Wat is de Maaslandloop? Het is één van de langste recreatieve non-stop hardloop estafettes voor het goede doel. De afstand is maar liefst 360 km lang en wordt met een team af gelegd. Zaterdag 8 juni zullen zij op het Pynasplein finishen.

De opbrengst gaat elk jaar naar een ander goed doel. De Maaslandloop heeft sinds 2009 ruim 400.000.- euro opgebracht. Dit jaar gaat het naar het Jeugdfonds Sport & Cultuur. Vanuit dit fonds wordt contributie of lesgeld betaald voor kinderen en jongeren waarbij de ouders het financieel wat zwaarder hebben. Een fonds wat ons natuurlijk na aan het hart ligt.

Alle lopers en begeleiders en organisatoren van de Maaslandloop: succes met deze monsterestafette en bedankt dat jullie je inzetten voor dit fonds!