Naar het licht toe!

De titel van dit stukje lijkt bijna op een uitspraak van de dominee op zondagochtend. Nu is het zondagochtend, maar daar houdt de gelijkenis wel op. Het is echter wel een illustratie van mijn huidige gevoel, ook bij ODO.

En dan beginnen we natuurlijk met het allerbelangrijkste en dan is de gezondheid van Dustin. Afgelopen week hebben we gelukkig relatief goed nieuws gekregen, zie de overige berichtjes. Hij maakt stapjes vooruit, nog een lange weg te gaan, maar het licht is gelukkig weer zichtbaar. We hebben al een aantal keer updates gecommuniceerd en zullen dit blijven doen als er een aanleiding is en als de familie het er mee eens is. Maar de wens wil ik nog een keer namens de hele vereniging uitspreken: sterkte!

Op naar het licht is ook van toepassing iedere ochtend. Nu gaan de meesten nog in het donker op pad naar werk, school of waar dan ook heen. Maar de dagen zijn weer langer aan het worden, dat geeft energie en dat gaat hopelijk ook de nogal toeslaande wintergriep verdrijven. Want de afgelopen weken heb ik heel wat gesnotter en koorts voorbij horen komen (meestal virtueel). Dat is ook voor ODO soms een uitdaging om fitte ploegen in het veld te krijgen. 

Naar het licht is ook van toepassing op de prestaties van ODO 1. Twee weken geleden een prachtige overwinning in Amsterdam, vorige week een moeizame overwinning op Roda uit Westzaan. En gisteren na een grote inhaalrace een gelijkspel tegen koploper ONDO uit ‘s-Gravenzande. Vooraf hadden we allemaal blind getekend voor een punt bij de (letterlijk) grote broer, na het zien van de laatste tien minuten had een overwinning echter zeer goed tot de mogelijkheden gehoord. En wat als de strafworpen er wat soepeler ingevlogen waren?  Maar goed, inpakken dat punt en natuurlijk dank aan de enorme toeloop van fanatiek aanmoedigend ODO publiek. De geruchtenmachine vertelde zelfs dat er meer ODO-ers dan ONDO-ers waren, maar of dat helemaal objectief geteld is?

Ook met licht en hopelijk lichtpuntjes zal het feest voor de A en B jeugd van ODO en een aantal buurtverenigingen op (let op!) 9 maart bij ODO gegeven worden. Odo is de initiatiefnemer en vond gelukkig enthousiaste buren. We zijn benieuwd of dit de start van een nieuwe – oude traditie kan zijn.

Nog twee weken volle korfbalprogramma’s en dan gaan we al naar de voorjaarsvakantie toe. Gelukkig is er voor de meeste teams 2 weken rust ingepland, gelukkig omdat ik vermoed dat velen op vakantie zullen zijn in 1 of beide weekends. Nadeel is wel dat er een echte stop in de competitie komt. Maar goed, je kan het niet beiden tegelijk hebben. 

De kaarten voor de zaalfinale (16 april) zijn ook besteld. ODO heeft 54 kaartjes gekocht, een mooi aantal. Het voorstel is om met een bus te gaan (ongeveer 10 euro pp) dat is net zo duur maar een stuk makkelijker dan openbaar vervoer. 

Op 16 maart is er trouwens nog een feest. Dan sluiten we het zaalseizoen 2023-2024 af met een knalfuif in de sporthal. Zet vast in je agenda.

Tenslotte de potgrondactie. Voor dit jaar hebben we de afspraken met Kekila/BVB kunnen continueren op de voet van de afgelopen jaren. Daar zijn we als vereniging zeer erkentelijk voor en de organisatie is al weer in volle gang. Bestellingen kunnen ook al gemaakt worden (gewoon hier).  Het bezorgen vind plaats op 22 en 23 maart, Daar kunnen we natuurlijk weer alle handjes voor gebruiken, dus schroom niet en geef je op. Het gaat niet alleen om zakken sjouwen, dus er is voor vele mensen een mooie uitdaging. En als we deze actie weer succesvol voor elkaar krijgen is er weer meer licht voor de penningmeester van ODO. En misschien nog wel belangrijker, hebben we de voldoening dat we met zijn allen een grote prestatie hebben geleverd. Als dat geen lichtpuntjes oplevert..

 

namens het bestuur

Erik Passchier