Rondje langs de sporthallen….kerst reces

Voor de meeste teams zitten de eerste 6 wedstrijden van de zaalcompetitie er op, sommigen hebben een wedstrijd minder gespeeld. Komende zaterdag speelt een enkel team nog (verplaatst) en dan wordt de competitie voor de meeste teams hervat op 13 Januari.

Kerstreces dus zou je kunnen zeggen, er wordt ook minder getraind maar ook wel weer geoefend op Zaterdag 6 Januari. In de week van Kerst is er op Donderdag 28 December natuurlijk weer de Welvreugd dag voor de jeugd (heerlijk vroeg ontbijten) en aan het eind van de middag het oergezellige oliebollentoernooi met maaltijd, oliebollen en appelflappen voor inmiddels bijna 120 man!!

Maar eerst even een kijkje terug op de verrichtingen van de diverse teams:

Bij de F pupillen speelden de F1 en F2 leuke en spannende wedstrijden, waarin veel gescoord werd en goed te zien is wat ze allemaal leren op de trainingen! Beide teams hebben ook al wat wedstrijdpunten gehaald, hartstikke goed!

De E pupillen met de nieuwe E1, E2, E3 zijn in de zaal opnieuw ingedeeld en vooral de E1 heeft het zwaar in hun poule. Maar als je ze ziet spelen weet je dat het goed komt, jullie werken er hard voor! De E2 heeft al wat puntjes bij elkaar gesprokkeld en ook de E3 heeft de eerste puntjes gisteren behaald! Bij alle teams zie je de vooruitgang! Na de zaal zullen we met een extra E4 team de competitie ingaan, we hebben er weer aardig wat leuke spelers bij!

In de D categorie hebben we m.i.v. de zaal maar liefst 3 teams met elk 10 spelers., door het doorschuiven van de E1/E2 uit de veldcompetitie en het herverdelen van de overvolle D2 . Deze teams doen het hartstikke leuk in de competitie, wat ook een compliment is voor de trainers en coaches. Het plezier spat ervan af. De D1 is zelfs trotse, ongeslagen koploper en de D2 en D3 bivakkeren in de middenmoot.

Bij de C categorie is na de veldcompetitie de C3 teruggetrokken en zijn er enkele spelers herverdeeld over de C1 en C2. De C1 draait leuk mee bijna bovenin de poule. C2 heeft het lastig en is nu nog puntloos. Maar…..doorgaan, het resultaat komt er wel!!

B1 presteert prima in de 1e klasse. Het team is voor het grootste gedeelte nog C leeftijd en heeft in de poule tegenstanders die niet allen 1-2 jaar ouder zijn maar ook fysiek sterker. Een 2-tal tegenstanders steekt er met kop en schouders boven uit maar de B1 heeft al knap tegenstand geboden en sprokkelde komende week hopelijk nog wat punten om voorlopig in de middenmoot te belanden.

ODO heeft dit seizoen gelukkig weer 2 junioren teams. Het A2 meiden team had het op het veld al lastig, in de zaal is de tegenstand nog forser en is het team nog puntloos. Ervoor blijven knokken meiden! De A1 wisselt wekelijks goede met minder goede prestaties af. Ook dit team is wat jonger. uiteindelijk moet een plek in de middenmoot wel haalbaar zijn en dat is prima!

Dan de senioren, te beginnen met het leuke ODO 5. Dit team werd gistermiddag vooral in de 2e helft afgetroefd op schotkracht door hun tegenstander. In de 1e helft liet ODO 5 wel degelijk zien te kunnen korfballen en knokken. ODO 4 is ook een leuk team (anders krijg ik daar weer commentaar op) en zit net onder de top 2 op een mooie plek. ODO 3 speelt weer op 2e klasse niveau hun wedstrijden en is tot nu toe met 5 punten uit 4 wedstrijden de nummer 3 in de poule. Ik verwacht dat dit team nog wel gaat aanhaken richting nr.1/2.

Dan de ODO selectie, te beginnen met ODO 2. Dit team speelt in de zaal reserve 1e klasse, wat op zijn zachtst gezegd best een pittige uitdaging is voor de spelers en trainer/coach Thom Brandse. In bijna alle gespeelde wedstrijden bood het 2e team behoorlijk weerstand maar kon zichzelf uiteindelijk niet belonen. Vorige week was er een giga zeperd tegen De Weidevogels waardoor logischerwijs de teleurstelling groot was. Vooral de manier waarop verloren werd kwam hard binnen. en moest er wel even gepraat worden. Het team wist gisteren de rug te strekken door een hele goede wedstrijd tegen KZ te spelen. Mooi om te zien dat de spelers zelf de handschoen opgeraapt hebben. Chapeau! Gewonnen werd er niet maar voor het gevoel was dit heel goed.

ODO 1 speelde tegen het Haagse ALO. Vooraf was al duidelijk dat de winnaar goede zaken zou doen in de strijd voor de nodige punten voor behoud van de 1e klasse. In een zeer spannende, intense en ook sportieve (ook wel weer fijn) wedstrijd golfde het spel heen en weer, met aanvankelijk ALO in een iets leidende rol. ODO wist echter in de loop van de 2e helft de wedstrijd naar zich toe te trekken en de voorsprong vast te houden.

Voor het publiek, spelers en technische staf een mooie afsluiting van  het kalenderjaar met deze 2 mooie wedstrijden!

De komende weken dus korfbal op een lager pitje, vanaf deze plek alvast hele fijne feestdagen en prettige jaarwisseling gewenst!

 

Namens de TC,

Rob van der Hak