Korbis E4 – ODO E1

Zaterdag 16 december mochten we uit spelen tegen Korbis E4, dat tweede staat in de poule. In de app konden we zien dat ze een hoog doelsaldo hebben, dus ze scoren makkelijk. Het beloofde dus een pittige wedstrijd te gaan worden voor ons. Gelukkig wilde Stella mee om het team te versterken, want afgelopen weken zijn er veel zieken en pijntjes geweest bij de dames. Jordy kon helaas niet mee omdat hij met de A1 mee mocht, hopelijk heb je daar nog even gespeeld?!

Wat super leuk was om te zien, was dat er veel ouders aan de kant zaten bij een uitwedstrijd (niet om de hoek). Zo gaaf!! Kanjers zijn jullie allemaal.. zelfs opa’s en oma’s waren aanwezig om onze meiden aan te moedigen.

De eerste tien minuten speelden we niet geconcentreerd. Het was snel zichtbaar dat Korbis heel goed was in het opzetten van een aanval. Ze konden veel schieten en doorloopballen nemen. Odo liet dat ook een beetje gebeuren. MAAR… in de eerste rust werd er een stevig woordje gesproken en werden de dames op scherp gezet. Toen braken er 20 hele leuke minuten aan, waarin we goed spel lieten zien, mooie kansen creëerden en 5 doelpunten scoorden!!! Rose heeft deze wedstrijd voor het eerst gescoord, hoe knap is dat! Ook Fem wist de korf goed te vinden. Ondanks het vele hoesten en de pijn in haar been, heeft Liz een groot deel van de wedstrijd fanatiek meegespeeld. Babet zie ik goed oefenen met links en rechts gooien, dit gaat elke week beter. Myron wist weer belangrijke ballen te onderscheppen en Stella ving goed af na aanvallen van Korbis waardoor wij weer een goede aanval konden opzetten.

Verder zag ik alle dames goed insnijden en proberen vrij te lopen voor de doorloopbal. Echt complimenten, dit lijkt elke week makkelijker te gaan. Jullie groeien snel als team. Helaas zakte de concentratie in de laatste 10 minuten weer een beetje weg waardoor het Korbis lukte om veel doelpunten te scoren. Zodoende werd het 14-5.

We gaan de komende weken lekker trainen op het verdedigen, ontregelen zoals de coaches dat noemen. Daarmee bedoelen we dat als tegenstanders lekker snel kunnen rondspelen en kunnen schieten/doorlopen, moeten wij een oplossing bedenken om het hen moeilijker te maken. Dus gaan we trainen op ballijnen verdedigen, naar de bal EN je tegenstander kijken en goed met je billen naar de korf draaien met verdedigen. Hierin draait het ook een beetje om snelheid en felheid.

Stella; bedankt voor het invallen! Knap gedaan. Ouders allemaal bedankt voor het aanmoedigen en rijden!!

Op 13 januari spelen we weer thuis, tegen koploper Avanti. Daar kunnen we wel wat publiek bij gebruiken!! Hele fijne kerstvakantie alvast, met de feestdagen, de welvreugddag (vergeet je niet op te geven) en de gezellige middag bij Rose thuis op 6 januari. We hopen jullie te zien op de trainingen die tussendoor gegeven worden.