Oefenwedstrijden

Naast de 2 of 3 competities (veld najaar/voorjaar en zaal) organiseert ODO vooraf aan het seizoen, zowel veld als zaal, oefenwedstrijden. Deze worden ingepland om te kunnen oefenen voordat het om het echie gaat. Qua timing zijn het de 2 zaterdagen voorafgaand aan de competities. ODO probeert voor alle teams minimaal 1, maar het liefst 2 oefenwedstrijden te organiseren.

Hoe gaat dat in zijn werk?
Al maanden (3-4) voorafgaand aan de competitie zoeken alle clubs oefentegenstanders. Het is een druk bezochte ‘markt’ via Facebook. Dat, terwijl vaak het niveau van de meeste (eigen en andere clubs ) teams (vooral jeugd, breedtesport) nog helemaal niet bekend is. Toch wordt er dus al vroeg druk ‘ingekocht’ op de oefenmarkt.
Hoe dichterbij de oefenperiode in zicht komt, hoe meer bekend is over poule indelingen.En is er meer zicht op eventuele ‘gelijkwaardige’ en/of uitdagende tegenstanders. Dit seizoen heeft ODO als extra drempel het gegeven dat een C en E team in ondertal kwamen gedurende de 1e competitie. Met als resultaat terugtrekking van de C3, E1, E2 en nieuw opgegeven D3. Voeg daarbij de toenemende trend om ook tussen competities door de weekenden anders in te vullen, of dat er bijvoorbeeld open dagen zijn op scholen waardoor spelers een dagdeel niet beschikbaar zijn. Gevolg is dat relatief kort voor de oefenperiode duidelijk wordt dat er teams incompleet raken… en dat maakt het allemaal niet makkelijker om te plannen. Het is op deze manier onvermijdelijk dat er voor sommige teams (ook op het laatste moment)  toch geen oefenwedstrijden ingepland zijn.

Bovenstaand is zeker niet bedoeld als klaagzang! Wel om te laten weten hoe e.e.a. in elkaar zit.

Hoe kan je helpen om de puzzel minder ingewikkeld te maken ? Door goed naar het jaarprogramma te kijken (zie ODO site), rekening te houden met oefenwedstrijden… én, zo vroegtijdig mogelijk je eventuele afwezigheid (voor wat voor reden dan ook) te melden bij het wedstrijd secretariaat.

 

De afgelopen zaterdag gespeelde oefenwedstrijden zijn nagenoeg allemaal tot tevredenheid verlopen, met een enkele wedstrijd waarin de krachtsverhoudingen uit de pas liepen. 2 wedstrijden konden helaas geen doorgang vinden omdat de tegenstander geen team op de been kon brengen óf op de verkeerde tijd arriveerde.

 

Namens de Technische cie.,

Rob van der Hak