Die Haghe E5 – ODO E4 (0-13)

Afgelopen zaterdag mochten jullie spelen tegen Die Haghe E5. In de competitie hebben jullie twee keer tegen deze tegenstander gespeeld waarin jullie eerst met 7-6 en vervolgens met 9-3 hadden gewonnen. De wedstrijd was in de topsporthal van de Sportcampus Zuiderpark waar 3.000 man publiek in kan. Dat was wel erg groot in vergelijking met de Hofstede. Het was alleen lastig dat er geen lijnen waren en dat het speelveld door pionnen werd afgebakend.

Jullie hebben je echter goed aangepast aan de zaal en hebben super gespeeld. De bal werd heel vaak onderschept wanneer de tegenstander probeerde over te spelen. Hierdoor hebben ze maar een paar schoten op de korf gehad waarbij de scheidsrechter vaak mocht fluiten omdat er goed werd verdedigd.
Met de aanval zien we jullie goed vooruitgaan. Er wordt steeds beter vrijgelopen door steeds naar de bal toe te komen en weer weg te gaan (waarbij jullie goed geholpen worden door Tim en Karlijn om dit te blijven doen). Hierdoor was het voor de tegenstander moeilijk om te voorkomen dat jullie de bal bij de korf kregen. De vele kansen werden goed afgemaakt waardoor jullie zelfs 13x hebben gescoord!
Volgende week is er nog 1 oefenwedstrijd tegen Achilles voordat de competitie echt begint.