Ogen, ballenzoekers en opruimers gezocht!

Bij ODO letten we op elkaar, proberen een leuke, gezellige, sportieve, uitdagende, gezonde, veilige omgeving te creëren voor jong, ouder en oud. Nu zijn we een relatief kleine vereniging (met een kleine 200 spelers) die ‘gerund’ wordt door een legertje vrijwilligers, van bestuur- en commissie leden tot bardienst medewerkers, scheidsrechters, trainers en coaches. Als bestuur zijn we heel erg blij met al die vrijwilligers! Ook bij de jongere jeugd proberen we hen duidelijk/bewust te maken dat het fijn is als ook zij in de voetsporen treden van al die trainers en coaches (als bijvoorbeeld). Opdat ook zij straks zelfstandig een team training kunnen geven en/of coachen. Of een wedstrijd in goede banen leiden als jeugdwedstrijdleider.

Al langere tijd willen we vanuit het bestuur ook het bewustzijn voor het goede gebruik van onze mooie accommodatie aanscherpen: het netjes houden, afvalscheiding, instructies over gebruik van terras meubilair en bij de velden, gebruik van kleedkamers en douches, opruimen van gebruikte materialen. Gedurende de dag hopen/verwachten we eigenlijk van eenieder van ODO die daar rondloopt, dat ze af en toe een oogje in het zeil houden. Kleine moeite om bewust te zijn! Vanaf het begin van dit seizoen willen we graag werken met teams, die verantwoordelijk zijn voor het opruimen. Het schema hiervoor wordt meegenomen in de Nieuwsbrief/persoonlijk programma en wordt begeleid met instructies. Papier is geduldig…..ook hier is het fijn als het team gezamenlijk opruimt en met zoveel paar ogen en handjes zouden ook de zaken die niet beschreven staan, opgemerkt moeten worden.

Dat laatste valt nog niet mee – regelmatig staat er nog een kleedkamer- of andere deur open, of bevinden zich nog kledingstukken of andere zaken op het veld. Is de douche kraan (die vinden de meeste gebruikers prettiger dan een drukknop) niet dichtgedraaid en is de kleedkamer zeker niet veegschoon achtergelaten. De korfballen in materiaalhok geteld en compleet? En zo zijn er meer voorbeelden.

Het draait om bewust zijn en verantwoordelijkheid pakken. Niets meer en niets minder. Denk niet : dat doet een ander wel. Met elkaar en voor elkaar!

Namens het Bestuur,

Rob van der Hak