De eerste competitie zaterdag…

was warm, heeeeeel warm. Vanaf de ochtend vroeg tot einde van de middag was het loeiheet en werd alles uit de kast gehaald om enigszins koel te blijven. De toeschouwers konden zich in de ochtend nog verstoppen in de schaduw bij het achterste veld, in de middag bood een grote party tent wat schaduw. De spelers , coaches en scheidsrechters waren niet te benijden.

Spannend was het toch wel voor sommige beginnende E en F teams, die hun allereerste echte wedstrijd gingen spelen. Maar jullie hebben het echt heel goed gedaan, en het plezier spatte er vanaf! Ook deze zaterdag weer beginnende jeugdwedstrijdleiders die hun eerste wedstrijd floten. Deze starters worden begeleid door een groepje ervaren ODO -ers. Fijn dat jullie hiermee gaan beginnen, ODO is er blij mee!

Het wedstrijdprogramma op de dag zelf werd toch wel wat ontregeld door het noodgedwongen afgelasten van maar liefst wedstrijden (van de totaal 20 uit/thuis). De poule van ODO 5 werd door de bond heringedeeld, waardoor hun eerste wedstrijd kwam te vervallen; De C3 werd eruit gehaald omdat we zelf niet voldoende fitte spelers konden opstellen, de A1 speelde niet omdat de tegenstander geen team op de been kon brengen en de C1 werd (echt) ter elfder ure nog afgeblazen omdat de tegenstander te kampen had met zieke spelers. Heel vervelend allemaal en een hoop geregel voor iedereen en de wedstrijd secretariaten in het bijzonder. Al deze wedstrijden worden op een later moment (zaterdag of doordeweeks) ingehaald. In die zin deels een valse start van het begin van de competitie. Hopelijk lukt het dan wel om de teams compleet te krijgen.

Met nadruk vragen we nogmaals om goed te kijken naar het eigen competitie programma, en echt alleen af te melden bij de wedstrijd secretariaten  als het niet anders kan...voor het volledig programma zie Competitie – ODO Maasland of kijk op je KNKV app!

 

Qua resultaten…zoals altijd wisselend. Kijkend naar de ODO selectie speelde ODO 2 een prima wedstrijd tegen Avanti en sloot af met een gelijkspel waar een overwinning binnen bereik leek te liggen. De teleurstelling hierover was duidelijk aanwezig en hopelijk kan ODO 2 iets later met een goed gevoel terug kijken naar de goede basis die is neergezet. ODO 1 trad aan tegen Korbis en de verwachtingen waren toch wel hoog. In de beginfase was de tegenstander scherper in de afronding en nam de leiding qua score. ODO kon in het begin scorend wel mee, maar de scherpte in de afronding nam af ondanks de veelheid aan (ook 100%) kansen. Korbis scoorde niet veel beter maar wel op belangrijke momenten waardoor het gaatje nooit gedicht kon worden. De einduitslag werd 15-18. Komende week voor alle teams weer volop gelegenheid om wat extra puntje op de i te zetten bij de trainingen en op zaterdag weer een vol programma…

De zaterdag middag werd afgesloten met een heerlijke Turkse pizza en Baklava met ijs, goed geregeld maaltijd cie. en ODO 2!

Veel plezier,

namens de technische commissie,

Rob van der Hak