Kerngezond Midden-Delfland

Woensdagavond 25 januari startte de gemeente Midden-Delfland de campagne Midden-Delfland Kerngezond bij ons in de kantine. Wethouder Melanie Oderwald-Ruijsbroek opende symbolisch de campagnewebsite: Midden-Delfland Kerngezond 

Uiteraard werd onze kantine gekozen voor deze opening omdat wij natuurlijk een gezonde kantine hebben! Wij hebben een presentatie gegeven over hoe wij tot dit initiatief kwamen. Hoe was de samenwerking met NOC*NSF/Teamfit? Hoe hebben wij onze vernieuwde kantine hierop aangepast? We hebben ook gesproken over sommige tegenwerpingen en de aanpassingen die we daar op hebben uitgevoerd. MVV’27, Scouting Maasland, de voetbalvereniging en tennisvereniging van Schipluiden waren ook aanwezig.

Daarna hebben we verschillende workshops gedaan waarbij duidelijk werd gemaakt dat door kleine aanpassingen in het assortiment je heel simpel op gezondere keuzes kan komen. Geblinddoekt proeven, suikerklontjes bij dranken plaatsen en gezonde snacks maken hoorden daarbij.

In de komende maanden zullen meerdere verenigingen in de regio een soortgelijke avond bij ons ervaren om inspiratie te krijgen voor hun kantines. Mocht je het leuk vinden om mee te helpen op zo’n avond, kun je altijd je opgeven via  de Kantinecommissie