Een gezond en sportief 2023!

Allereerst wil ik iedereen namens het bestuur van ODO een mooi, gezond en sportief 2023 wensen! Laten we hopen dat het op korfbalgebied een succesvol jaar mag worden met vooral veel korfbalplezier.

De highlights van afgelopen weken in chronologische volgorde:

Kerstactie
Met veel plezier hebben Pien, Rob en ik ook dit jaar weer de ODO kerstactie georganiseerd. We hadden vooraf wel wat twijfels: zitten mensen er ieder jaar weer op te wachten; moeten we niet eens wat anders; kunnen we de kinderen nog motiveren? Maar niets was dit jaar gelukkig minder waar. Heel veel familie, buren, bekenden van onze ODO kinderen hebben ook dit jaar weer de vereniging gesteund en iets lekkers gekocht voor de feestdagen. Het assortiment was verdubbeld, ook een goede zet. Mooi om te zien hoe een groot aantal kinderen heel veel moeite heeft gedaan om zoveel mogelijk te verkopen. Alleen met elkaar kunnen we zulke acties tot een succes maken. We hopen dat het alle ODO jeugd (en ouderen) motiveert om volgend jaar ook mee te doen. De opbrengst is erg belangrijk voor ODO, mede omdat we nu geen opbrengsten meer hebben uit de Oud Papier Actie, die helaas is gestopt. De uitslag van de kerstactie kun je hier vinden.

Welvreugddag
Op donderochtend en -middag 29 december vond de jaarlijkse Welvreugddag plaats, gelukkig mocht het dit jaar weer. De jongste ODO kinderen hebben genoten van allerlei sport en spelletjes in de ochtend. Daarna was het tijd voor de D, C en B die uit de kleedkamers van de Hofstede, omgebouwd tot heuse escape rooms, probeerden te ontsnappen. Het zorgde voor veel puzzel- en spelplezier.

Oliebollentoernooi
Aan het einde van de middag was het tijd voor het oliebollentoernooi. Hier is een leuk verslag te lezen. Wat mij meteen opvalt zijn de 135 mensen die bleven eten, 120 spelers die meededen aan het toernooi, verdeeld over 18 teams en de 240 oliebollen en appelbeignets die opgesmuld zijn. Wat een succes! Organisatie én deelnemers, bedankt!

Korfbalfit clinics
Na al het lekkers en stilzitten, is het deze week weer de hoogste tijd voor wat beweging. Gisteren en vandaag vindt in de Hofstede het MVV zaalvoetbal toernooi plaats voor de Maaslandse jeugd, een leuke bezigheid zo in de vakantie. Woensdag en donderdag is het tijd voor de Korfbalfit Clinics. Zowel in de Lentiz als de Hofstede zal gedurende de woensdag een interessant korfbalprogramma plaatsvinden voor de kinderen (8 – 16 jaar) die zich hebben ingeschreven. Op donderdag deel 2 van de clinics, maar dan bij Fortuna in Delft. Er wordt training gegeven door bekende korfballers en ervaren trainers. Ga gerust een kijkje nemen in een van deze sporthallen. Het programma duurt van 10 – 15 uur.

Tot slot zijn er deze week ‘gewoon’ trainingen voor alle teams, tenzij binnen je teams iets anders is afgesproken. Komende zaterdag hebben enkele teams een oefenwedstrijd of soms een inhaalwedstrijd, andere teams zijn nog 1 weekje vrij (duurt lang hè…). Hou de ODO website in de gaten voor de meest recente informatie (dat is altijd een goed idee ;o)

Hartelijke groet namens het bestuur,
Barbara Hanemaaijer – van Nierop