Namens het bestuur: Contributie, Kerstactie en Oliebollentoernooi

Beste leden en ouders,

Het is november en dat betekent dat de contributienota’s verzonden worden. Op 31 oktober is in de Algemene Ledenvergadering de contributie voor het huidige seizoen 2022-2023 vastgesteld. Dit seizoen is de contributie verhoogd met 6% (in plaats van 12% op basis van de prijsindex per 1 augustus conform voorgaande jaren). Het is helaas nog steeds een flinke verhoging, maar ook ODO kan niet anders gezien de stijgende prijzen. De contributienota’s zijn dit jaar wederom per email verzonden vanuit Sportlink. Mocht je de nota niet ontvangen hebben, check dan a.u.b. even de SPAM in je mail. Indien er vragen zijn, gelieve contact op te nemen met mij via  penningmeester.

Start zaalcompetitie
De zaalcompetitie is officieel van start gegaan afgelopen zaterdag. Ik zag zowel de C1 als de B1 overtuigend winnen, maar ook de E3, D3, C2, ODO 3 wisten allemaal de eerste 2 punten te scoren. Een lekker begin van de competitie. Helaas verloor ODO 1 met slechts 1 doelpunt verschil in Haarlem met 18-17. Balen en pech hebben, maar deze stand moet toch bemoedigend zijn voor het team en het de staf voor de aankomende wedstrijden. Succes aan alle teams in de zaal.

Zaalwacht
En met de start van de zaalcompetitie is ook de functie van zaalwacht weer actief. De zaalwacht, te herkennen aan de blauwe ODO bodywarmer, is het aanspreekpunt tijdens de wedstrijden, bewaakt de starttijden, houdt een oogje in het zeil en verzorgd de aankleding van de zaal en de bediening van het scorebord. In de nieuwsbrief is wekelijks je persoonlijke programma terug te vinden en kan je het zien of je bent opgesteld als zaalwacht (altijd tijdens de wedstrijden van je eigen kind). Het schema is ook terug te vinden op onze website via (praktisch, zaalwacht, https://www.odomaasland.nl/zaalwacht/ ). Ook de taken van de zaalwacht zijn daar terug te vinden in een PDF en als het goed is, is de instructie deze week ook in alle teamapps verspreid. LET OP: We hebben sinds begin dit seizoen een nieuwe geluidsinstallatie en daar zijn we zuinig op. We vragen iedereen vanzelfsprekend om hier zorgvuldig mee om te gaan.

En dan nog even een terugblik en een vooruitblik op de activiteiten rond Sinterklaas en Kerst.

Sinterklaas
Op dinsdag 22 november bracht Sinterklaas met een aantal Pieten een bezoek aan ODO en alle kangoeroes, F-jes en E-tjes waren daarvoor uitgenodigd. Wat een feest was het weer. Er werd gezongen, gedanst, snoepgoed gestrooid en natuurlijk werden er ook cadeautjes uitgedeeld. ODO wil Sinterklaas en de Pieten hartelijk danken dat ze niet stilletjes aan ODO voorbij zijn gegaan.

Kerstactie
Deze week start de ODO Kerstactie. Alweer het 3e jaar van deze leuke actie en we verkopen wederom heerlijke kerstproducten van Bakkerij Voordijk, o.a. kerstkransen en kerststol met als doel wat extra inkomsten voor ODO binnen te halen. Alle kinderen F t/m B krijgen deze week op de training de flyers mee. Check a.u.b. even de tas van je kind.

Oliebollentoernooi
En tot slot het oliebollentoernooi op 29 december 2022. Wie durft het aan om met een zelf samengesteld team (vrienden, buren, familie) mee te doen met dit supergezellige toernooi. Korfbalervaring is absoluut geen vereiste; Enthousiasme en een beetje competitieve instelling is meer dan voldoende. Wij verzorgen de oliebollen en het eten. De inschrijving start deze week.

Namens het bestuur,
Laura van der Vaart